måndag 31 oktober 2011

Rövslickeri och ogjort arbete för dopingmotståndarna...?

Nu har bredskallen, förre längdhopparen Jonathan Edwards förkunnat att han tycker att man skall ge de dopade en andra chans inför det stundande OS i London. Oändliga turer hit och dit gör att det förmodligen kommer att finnas med "föredettingar" när flaggorna börjar fladdra och den olympiska elden skall tändas igen. Arne Ljunqvist svensken som är vice ordförande i WADA tillika medlem i IOK (Internationella Olympiska Kommitén) är besviken.

Sluta tjafsa släpp skiten fri.
Detta tjafs om doping har ju varit på tapeten så länge jag kan minnas och kommer förmodligen att vara det så länge jag lever, alla vet att det finns oseriösa figurer som genom att fuska har gett sig själva chansen att nå framskjutna placeringar i de stora mästerskapen. Alla vet att det finns oseriösa läkare/vetenskapsmän/tränare, som tjänar stora pengar på att ta fram och producera otillåtna medel för att dessa fuskare skall vinna. Alla vet att kommer man östra sidan av världen så är riskerna ännu större att det finns otillåtna medel med i bilden, samma gäller de asiatisaka länderna. Till och med en av mina idoler en gång i tiden, nu gäller det naturligtvis längdåkning på skidor, gubben Harri Kirvisniemi dopade sig under den stora härvan som knäckte nästan hela det finska skidlandslaget.
Vill folk dopa ihjäl sig så låt de då göra detta. Ju fler som kör skiten av sig oavsett om det gäller skidor,cykel eller de egna benen ju mer skrämmande blir det för de övriga utövarna vilket i sin tur kanske, läs kanske, avskräcker fler från att testa än vad ett avstängningsstraff som upphävs lika lätt som det utdelas gör. Gör två klasser, dopade och odopade. I klassen dopade får deltagarna proppa i sig vad som helst, oavsett sort och mängd. Medaljerna i denna klass är mässing, järn och brons. Begravningarna får de själva stå för. I klassen odopade kör vi på som vanligt med ädlare medaljer och social omtanke.

Samehistorien får sig en törn!
Den erkänt duktige etnologen Kerstin Elditz Kuoljok har gått till angrepp mot den tidigare sameforskaren Väino Tanners tankar om och kring samernas liv och levene som kom redan 1929. Med hjälp av ryskt material visar hon hur integrerade skolterna faktiskt var i det ryska riket. Deras sita var ingen urform utan påverkad av bland annat rysk bondelagstiftning. Nu väntar omtänkande inom sameforskningen. Detta skrev Torgny Nordin i dagens GP.

Nu har jag packat väskan och ger mig ner till gymmet. Känner mig stark som en björn och pigg som en mört, livad som en lax och dum som ett får. Hej på en stund
pappa B
Skicka en kommentar