torsdag 29 december 2011

Nu drar det igång på allvar...

Tour de Ski startar med prologen i dag klockan 14. Sedan väntar 8 tuffa dagar för de svenska längdåkarna, med finalklättringen uppför slalombacken som slutstation. Skall någon av de svenska åkarna komma på pallen, kan någon vinna? Ja det är klart att Charlotte Kalla i slag kan ha chansen om, Marit Björgen faller eller totalflippar i något av de andra loppen, fast då kommer väl "duracellkaninen" Johaug faran de istället. Bland herrarna måste Petter Northug råka ut för en smärre katastrof, sjukdom eller flera fall om inte han för första gången skall klättra först uppför hela slalombacken.
Hur som helst så skall det bli mycket spännande att följa loppet och givetvis håller vi både tummar och tår för att någon eller några av de våra skall vara först upp på toppen.
VARNING! Jag tror till 100% på Emil Jönsson. Kan han vara bland de 20 första på 35 km och 20 km så blir han ruggig i slalombacken, det kan ni skriva upp. De andra korta distanserna passar honom väldigt bra, vänta får ni se. Detta förutsatt att inte den stora kärleken, Anna Haag har tagit knäcken på honom under julhelgen i Davos.
Ja den här synen lär vi inte få uppleva den här vintern så som det ser ut i dag. Regnbågen som "Länsman" plockade upp ur den lilla Mölnesjön i fjol får ge oss vinterfiskare kalla drömmar om förra vintern då isarna var närmare 60 cm och snön knarrade under kängorna. Nåväl...vi skall inte kasta borren i sjön ännu. Kanske det knäpper till så pass under januari att vi kan smyga oss ut en vända i alla fall. "Mannen med Lodenrocken" och "Länsman" får gå först för de kan simma. "Skogarnas Konung" min lille hjälte klarar också av simmandet men "MacMyra" och jag kommer en bit efter för vi kan bara halva dykarkonsten. Vi kommer ner men aldrig upp.
pappa B
Skicka en kommentar