torsdag 29 december 2011

Nu drar det igång på allvar...

Tour de Ski startar med prologen i dag klockan 14. Sedan väntar 8 tuffa dagar för de svenska längdåkarna, med finalklättringen uppför slalombacken som slutstation. Skall någon av de svenska åkarna komma på pallen, kan någon vinna? Ja det är klart att Charlotte Kalla i slag kan ha chansen om, Marit Björgen faller eller totalflippar i något av de andra loppen, fast då kommer väl "duracellkaninen" Johaug faran de istället. Bland herrarna måste Petter Northug råka ut för en smärre katastrof, sjukdom eller flera fall om inte han för första gången skall klättra först uppför hela slalombacken.
Hur som helst så skall det bli mycket spännande att följa loppet och givetvis håller vi både tummar och tår för att någon eller några av de våra skall vara först upp på toppen.
VARNING! Jag tror till 100% på Emil Jönsson. Kan han vara bland de 20 första på 35 km och 20 km så blir han ruggig i slalombacken, det kan ni skriva upp. De andra korta distanserna passar honom väldigt bra, vänta får ni se. Detta förutsatt att inte den stora kärleken, Anna Haag har tagit knäcken på honom under julhelgen i Davos.
Ja den här synen lär vi inte få uppleva den här vintern så som det ser ut i dag. Regnbågen som "Länsman" plockade upp ur den lilla Mölnesjön i fjol får ge oss vinterfiskare kalla drömmar om förra vintern då isarna var närmare 60 cm och snön knarrade under kängorna. Nåväl...vi skall inte kasta borren i sjön ännu. Kanske det knäpper till så pass under januari att vi kan smyga oss ut en vända i alla fall. "Mannen med Lodenrocken" och "Länsman" får gå först för de kan simma. "Skogarnas Konung" min lille hjälte klarar också av simmandet men "MacMyra" och jag kommer en bit efter för vi kan bara halva dykarkonsten. Vi kommer ner men aldrig upp.
pappa B

6 kommentarer:

Anonym sa...

Det var ett givande samtal på webbradion idag som vi hade, men jag kan inte fatta vad han M`myra skulle vara med för,ha ha. Ha en trevlig helg.
Mannen med lodenrocken.

Anonym sa...

Bäste broder...
tänk att en maträtt kan ställa till ett sådant missförstånd.
Vi var bortbjudna i helgen till några vänner. Ett s.k. knutis där var familj skulle ta med en maträtt. På min och frugans lott stod att göra en Janssons Frestelse. Eftersom det skulle bli både öl och nubbe så ställde vi bilen hemma och beställde en taxi. Bilen kom och vi var 4 personer som packade in oss i bilen. Precis då han skulle starta färden kom vi på att vi glömt att ta med maten, så jag bad honom att stanna bilen.
"Vi har glömt Jansson", sa jag till chaffisen.
"Han får inte åka med, tar bara 4 passagerare i bilen", svarade han och fortsatte "då får ni beställa en bil till"...!
Jag förklarade lugnt och stilla för honom att "jansson" var en maträtt och ingen person. Vi fick oss ett gott skratt allihop.

BULLIS

Anonym sa...

Ha..ha.. den va bra
här får ni en sann historia.

Hos Dr Frisk.
En man som heter Adam kommer in till läkaren o säger:
-Lova att inte skratta.
-Naturligtvis, svarar Dr. FRISK. Jag har arbetat som läkare i 20 år o har aldrig skrattat åt en patient.

Adam tar då av sej byxorna o kalsongerna o visar upp det i särklass minsta organ läkaren har sett. Det är inte större än korken till en kulspetspenna.

Läkaren kämpar för att inte börja skratta men kan inte hejda en fnissning som sedan bryter ut till en ordentlig skrattattack.

I flera minuter ...står han dubbelvikt ...med tårarna rinnande... innan han kommer till sans och säger:

-Jag ber så hemskt mycket om ursäkt, jag vet inte vad som tog åt mig. Jag lovar att det inte kommer hända igen.

-Okej, fortsätter Dr. FRISK, vad har du nu för problem?

Min lem är svullen...säger Adam !

f.d Porjusbo

Ulla-Stina sa...

Ha ha ha
den snoppen skulle då jag inte velat ha. Ha..ha..
Vill ha nalta större Ha ha

Kramar från Ulla-Stina.

pappa B sa...

Ha ha näää, inte jag heller, min är nog kanske aningen större:o) Ni är goa ni pöjkar och flecker.

pappa B sa...

Hälsa Taxi Eskilstuna från mig Bullis!