torsdag 5 januari 2012

Nu har juryn i Tour de Ski skitit i det blå skåpet...

Först Rickardsson här om dagen. Långt utanför tätstriden och på en banan där man fläckvis hade tillstånd att lägga en skida utanför banmarkeringen, Juryn konstaterade att man måste följa regelboken och gav Rickarsson över 7 minuter i tidstillägg. Men...när Petter Northug rundade hela fälten inför målgången i det lopp som han när nog sprängde sig i och med ena skidan utanför banmarkeringen gick i mål som tvåa, fick 10 sekunder i bonus och sedan BARA tilldelades ett gult kort som inte är värt ett förbannade piss! Då tycker jag att hela skidvärlden måste reagera och slå näven i bordet. Nu befinner sig ju åkarna i ett område där mutor, konspirationer och oörlighet är obligatoriska i det allmänna livet och givetvis så vågar man helt enkelt inte ge Petter Northug samma straff som man gav Rickardsson, trots att Petter tillskansade sig både placering och bonussekunder på sin åkning. Ingen skugga över honom, han åkte för att komma förbi de andra och tog ju en rövare som gick hem.
Finns det någon som helst respekt för åkarna/ledare/länder + regelboken så borde samtliga nationer ta sina åkare från Touren och åka hem. Låt Cologna och Northug slåss om miljonen högst upp på fjället. Där kan de tas emot av de höga ryggradslösa potentater som inte vågar följa den regelbok de själva utformat då det gäller. Att göra skillnad på person är dessutom något av det värsta jag vet, oavsett vem man är, bad man heter eller gör så skall alla behandlas lika. Detta är en av de största skrällarna som verkligen stinker inom den Internationella skidsporten.
pappa B

3 kommentarer:

Anonym sa...

Håller med till 110%, Jonas Karlsson sa en bra sak, lägger de ett tidsstraff på Northaug så straffas det ekonomiskt, klättringen uppför slalombacken är det alla vill se, sponsorer hoppar av, TV-tittare minskar, alltså sjunker reklamintäkter för TV-bolagen, därför blir ingenting rättvist, pengar ! Fy fan !! Järnberg

pappa B sa...

Tyvärr så är det pengarna som styr, men jag tycker att man skall skita i detta och dra hem sina trupper, bara för att visa att man inte tollererar mesiga beslut och svajande regler.
Jag undrar hur mycket skit Thomas Ahlsgaard får ta när han kommer hem till Norge?

Bernhard Gerecht sa...

Det finns ingen renodlat sport längre när det är pengar som bestämmer, jag personligen tror at även FIS-Juryn är på något sätt betald. Eller varför dömer man en åkare som inget som helst har med utgången av tävlingen och göra, medan man friar en mer namnkunnig feg åkare.
Ja det stinker till himlen.

Bernhard Gerecht