fredag 6 januari 2012

Tonårspappa kräver sin man...

Att ha en 13 och 14-åring hemma kräver att man hela tiden är på tå. Grabben, snart 15 ägnar sin mesta tid åt att spela online med sina kompisar, läsa fisketidningar och knyta flugor. Dottern lever ett fullmatat liv med kompisar, skola och bakning. Just det, hon älskar att baka bara hon slipper städa efter sig, det överlåter hon så gärna åt mig. Kvinnan sliter på sitt jobb för att hålla den Järnepalmska skutan flytande. Med andra ord så är det min plikt att se till att marktjänsten klaras av. En plikt som hör till då man fått vara med om att skapa dessa små oskyldiga tonåringar som inte gör som man säger, bryter alla regler, säger emot, slänger sina saker rakt ner på golvet använder 14 olika glas varje dag och vägrar att städa sina rum och kan allt så väldigt mycket bättre än en gnatande pappa.
Det är smällar man får ta!
Utslagna efter en natts gluttande på Disney Canal somnar den lilla odågan och hennes kompis i skinnsoffan. Grabben har tvingats upp av modern för att gå till kyrkan, den här helgen blir det Domkyrkan för att få lite variation på Guds ord (han skall nämligen konfirmeras till våren). Detta med lov uppfattas av ungarna som att de kan vara uppe hur länge som helst på nätterna och inte alls som någon tid för uppladdning, nej då laddar upp det gör man i skolan.
I kväll sätts den stora stöten in, nu kapas uppesittandet och gränsen för spel och annat jox sätts till kl 00.00. På lördagskvällen är ordningen återställd och de ligger klockan 23.00 helst tidigare. Protesterna är av högsta slag men totalignoreras av den tuffe fadern från norr. Under täcket senast klockan 23.00 annars djävlar....händer ingenting.

Då ligger farsgubben dåligt till i en dryg vecka innan man återgått till rutinerna då får man kredit igen. Långhelgerna är med andra ord ett taskigt sätt att bryta väl invanda rutiner och skapa kaos för ålderstigna, lagom lönnfeta fäder. Därför skall jag föreslå regering och skolminister att man skippar alla helgerna under året och slutar skolan en månad tidigare inför det så kallade sommarlovet då allt man byggt upp under året rasar, som en fis i motvind.
Det är fantastiskt roligt med tonårsbarn!
pappa B
Skicka en kommentar