torsdag 5 januari 2012

Ser aningen mörkt ut..

Gubbaskrället åkte på en ny smäll i går eftermiddag. Febern drog iväg upp och jag var inte så kaxig som jag brukar vara. Hade tänkt ägna en tid av den här dagen ner på Svenska Mässan och hundutställningen som startar där idag, men det får nog vara känner jag. Vill ju bli av med den här snuvan så att jag kan börja träna igen. Blir nog soffan och skidåkning lika förbannat den här ärtsoppedagen. Har inte fått ordning på mikken än heller så förmodligen slipper ni mitt kraxande i radion också.
Här har ni en sann utställningstjej, Ann Paleski och hennes Irländska Settrar tillhör faktiskt världseliten inom rasen. Inte illa och som lite kuriosa kan jag ju nämna att Ann själv också tillhört världseliten i simning, inte illa det heller. En sak skall ni veta att det finns ingen sport eller hobby där det råder så mycket avundsjuka och elakhet som inom hunderiet. Här kastas knivar både högt och lågt och det råder ibland en sådan stämning mellan käringarna och gubbarna att det nästan är hemskt. Förmodligen är de lika illa bland katt- och hästfolket och varför, ja det kan nog ingen svara på.
Här, nere i Hurgada, Egypten var vi i slutet av januari förra året. Vi firade "Skogarnas Konungs" 14-års dag samtidigt. Här smyger solen ner och det är 23 grader i luften, det tror farfar att jag längtar tillbaka. Under vår vistelse där så bröt ju oroligheterna ut och kulminerade precis när vi skulle resa hem. Hotellpersonalen var mycket upprörda över händelserna i Kairo och menade att de tog musten ur den Egyptiska turismen, -Ingen vill eller vågar komma hit nu, sa vår bartender kvällen innan vi reste hem. Jag hoppas att turisterna återvänder för Hurgada var en trevlig plats. Vi har börjat insamlingen inför årets semester som vi skall försöka lägga i Croatien, om vi nu kan fylla plastburken och se över inkomstera så det finns medel för att göra resan.

Ni får vara rädda om er nu och jobba inte ihjäl er, det är ju helg igen nu med en eller två extra vilodagar, eller?
pappa B

3 kommentarer:

Jan sa...

Hej! 1963 låg jag i Charm El Chejk mitt emot Hurgada. Vi var 36 Svenska FN soldater som bevakade båttrafiken in till Accabaviken.Bara vi och en massa beduiner fanns i Charm då.Vi dök och badade hela dagarna och vi var bruna som negrer. Nu är Charm en lyxbadort. Längtar dit nu när det inte finns nån snö.
Ha De
Evert

Pia sa...

Hej!
Krya på dig så vi kan ses på onsdag
på passet.
Önskar dig en trevlig Trettondagsafton m. fam.
Hälsn
Pia

pappa B sa...

Pia din lilla näktergal, jag kämpar som en besatt mot den här förbannade förkylningen och jag kommer att vinna, var så säker. den 11:e står gubben (om än på skakiga ben) redo att påbörja årets väg mot storformen. kram på dig.

Evert det var lustigt under Gaza Bat23 fanns jag på post ute i öknen i Gaza. där var det inte mycket mer än beduiner heller. Tyvärr förskingrade vår stabsoff hela summan pengar så vi fick inte någon minnesbok, som alla de andra bataljonerna fick. Taskigt. Men..jag längtar inte tillbaka till Gaza, däremot till solen och i viss mån sanden.