tisdag 27 mars 2012

Mobbade balettelever ställer krav; -Vi vill flytta!

Att mobbning fprtfaramde är å tapeten kan tyckas konstigt eter alla svängar om och omkring detta fasansfulla tilltag som utövas, inte minst bland dagens skolelever. Nu har det gått så långt att de elever som går på Balett Akademin i Göteborg mobbas av de andra eleverna på skolan -Baletthora och balettbög är de gliringar som de möter varje dag då de kommer till skolan. Nu har föräldrarna fått nog och eleverna med, nu vill man flytta verksamheten från den gemensamma skola man har idag.

Jag kommer ihåg att en god vän nere i Lissabon (textil exportör) hade en son som gick på en balettskola i Portugal, Varje morgon under ett helt år tid så hade några förvuxna grabbar i samma ålder men försedda med skägg i ställer för hjärna trakaserat den här killen. De till och med väntade tills han slutade lektionen för att få djävlas med honom innan eller på väg hem. Hans pappa, min bekant, vill ta upp detta med rektorn för skolan men grabben vill inte detta. -De slutar nog snart, sa han bara.
En dag, det var strax före julledigheten så hade den mobbade grabben fått nog. Han bröt armen av den största av killarna, slog ut alla framtänder på den ena av dem och skrämde skiten ur den minsta och ettrigaste av de tre. Hans pappa betalade för framtänderna, det var allt. Efter den dagen var det ingen som mobbade någon av eleverna på balettskolan.

Kanske det är något liknande som måste till här i Göteborg. För jag ger mig tusan på att de som pluggar balett har betydligt bättre, både kondition, styrka och smidighet är de pappskallar som gör sig lustiga på andras bekostnad. Jag är ganska säker på att mobbningen skulle ta slut. Men i det här landet vågar ingen vuxen ta tag i det och de föräldrar som har barn som mobbar är förmodligen inte ett skit intresserad av vad deras barn sysslar med.

Jag tänker på den lilla grabben som höll på att sparka på det glasskåp där de olika leksakerna finns, här på McDonald i Angered. Han sparkade flera gånger och till slut gick en av personalen fram och sade till honom. Då skrek han till henne och sparkade henne på benen med. Mamman, i det här fallet en fet invandrarkäring med huckle och hela utstyrseln, vad gjorde hon? Jo, hon bara skrattade den sparkade tjejen rakt upp i ansiktet. Ni skall veta att det var ytterst nära att jag gick fram och sparkade käringen i röven, ytterst nära. Det tror fan att dessa små grabbar med en sådan uppfostran sitter inne innan de slutat skolan.
pappa B
Skicka en kommentar