måndag 19 mars 2012

Vad händer med vår lilla stad?

Varför måste allt som är vackert förstöras och rivas ner?
Ordspråket säger ju att den sista idioten ännu ej är född och liksom så många andra ordspråk som vi lever med dagligen så är det rätt till 100%. Titta bara på dem som skövlat en stor del av Råda Kyrkogård. Hur är dessa människor (även barn är människor säger ju reklamen så jag drar hela befolkningen över samma kam idag) funtade, eller rättare sagt de kan inte vara funtade överhuvudtaget. Vad får en person att kliva in på en kyrkogård, denna fridens plats och börja sparka ner gravstenar, slå sönder och sabotera för de anhöriga till de som vilar under jord? Vad är det som saknas hos dessa personer? Att de är mentalt underutvecklade, det är en sak, men det måste vara mycket mer som gör att man uppför sig på detta viset. Är det ilska, frustration över någon man själv saknar någon eller är det bara illvilja, elakheter som styr dessa figurer. Ja de är ju rätt och slätt figurer, figurer utan normala känslor i mina ögon.

Att man inte ska sätta bocken som trädgårdsmästare, är allmänt vedertaget. I de flesta fall utom vid tingsrätten i  Göteborg. Där förklarades en socialdemokratisk fritidspolitiker som omyndig av tingsrätten. Ett par år senare dök mannen upp igen, nu som nämndeman i samma tingsrätt. Hallå där! Av en del domar som förkunnas kan man tro att det finns flera gubbar/käringar av samma sort, omyndigförklarade fritidspolitiker som sitter i de olika nämnderna.
Detta fatala misstag kan göra att sex rättegångar kan behövas tas om. Heja, straff återkallas och nya rättegångar startar vilken jäkla soppa. Hur står det egentligen till med kommunikationen i vår stad/kommun?
Har man ingen koll på vilka som sätts in i de olika funktionerna som staden och staten förfogar över. Här kanske man verkligen kan tala om att ha satt bocken som trädgårdsmästare. Ni kanske skulle börja kolla runt lite, vem är din arbetskompis egentligen?

God morgon på er mina vänner. Ser att min statistik på läsare sjunker och det beror väl på att jag skäller mer än normalt, eller skriver om för tråkiga saker helt enkelt. Men...det är smällar som jag får ta. I kväll skall vi fira invigningen nere på Sportlife, grabben och jag men först skall jag ner och köra ett rejält pass, känner mig både pigg och stark så det skall bli fint.
pappa B


Inte kan väl någon av dessa glada och förhoppningsfulla personer sparka ner gravstenar?
"Även en loppa kan förlora hoppet"

4 kommentarer:

Sasha sa...

Sv; Åh så roligt :) Bara kika in när du har lust =)

. sa...

Jag som nyligen varit hemma i min gamla hemort och begravt min pappa, får hela mig att stelnar inuti av sorg och vanmakt. Vad händer i en människa när man begår det värsta av av alla brott man kan begår. Vad sätter igång en sådan handling och utför den?

Tanken att det sett ut så hemma på kyrkogården där många av mig nära och kära vilar hade fått mig att rasar samman, för att sedan blir alldeles tom inombords. Hela samhället är så förfulat, smutsigt, vidrigt. Det är inte lätt att laga sådant som gått sönder, då menar jag inte materiella saker utan i hjärtat på de människor som har fått sina kära gravplatser nedsolkade och förstörda.

Anonym sa...

Troligtvis såna som inte fått vanligt folkvett, tradition, respekt för äldre, vara aktsam om barn, sånt som vi har lärt oss under hela vårt liv, fy fan !! Järnberg

. sa...

Järnberg, jag instämmer i det du skrev. Jag tillhör den generation då vi verkligen fick en helt annan uppfostran, och gud nåde oss barn om vi gjort så som på den kyrkogården.
Nackhåren reser sig på mig vid bara tanken på vad som blivit.