onsdag 11 april 2012

Draghunds-SM i Jokkmokk 1974!

I kväll kom det fram svartvita negativ från Draghund-SM i Jokkmokk 1974. Förmodligen så planerade jag detta genom att kombinera att hälsa på mamma i Porjus och bevaka Draghunds tävlingarna. Nostalgi i mindre format men ändå lite gamla minnesbilder som poppar upp bakom pannbenet. Kommer så väl ihåg att det var Lennart Wippola som segrade med sin korthårs vorsthe Bilder på de två kommer nog längre fram när negativen på segrarekipaget dyker upp.
Här ser ni två bilder som visar på en del av sportens vedermödor. Först den lille deltagaren som både skall ta sig själv upp för backen och dessutom dra sin stora tunga Riesenschnauzer också. Det är banne mig inte det lättaste. Sedan ser ni den idiotiske hundägaren som släpper in sin hund på tävlingsbanan. Tur att åkaren har lite pli på sin framrusande vorsteh och kan styra om ekipaget. Men ser ni paniken i blicken på han som håller på att slita halsen av sin Golden Retriever?

Om ni visste vad roligt det är att scanna gamla negativ, speciellt när det kommer de som har lite mer personlig karraktär, inte bara jobbarbilder som man både kan ha och mista.
Nykokta rödbetor med smör och ett litet glas spansk konjak gör att det känns bra att krypa ner under täcket. Vi syns i morgon, sov så gott.
pappa B
Skicka en kommentar