måndag 9 april 2012

Kommer ni ihåg Ebbe Höglund?

Tidningstecknaren som blev en aktad konstnär. Han köpte Dan Axel och Anna-Idas vackra hus i Västrabodarna utanför Alingsås. Där var det många roliga fester med tjo och tjim. Hans favoritmodell var hans vackra hustru ocehde hade tre mycket trevliga barn en kille och två helsköna döttrar. Bilden på det fina paret tog jag på Ebbes 60-årsdag. En kort tid därefter flyttade han med familjen ner till Mölle samt öppnade ett galleri i Båstad. I Mölle byggde han och grabben upp en fantastisk modelljärnväg och där agerade Ebbe stins när man körde lite visningar för nyfikna galleribesökare. Ebbe var en go gubbe, alltid full i rackartyg och med en underbar penna som oftast resulterade i vackra nymfer som svävade omkring i luften i fantasifulla danser. Hans fina hustru var för övrigt en av de första modellerna i FIB aktuellt, fotograferad av Christer Flodqvist, tror jag. Siwer Olsson var det inte i alla fall, det är jag säker på.
Roligt hade vi på den tiden, men det har vi ju idag med, eller hur?
pappa B

4 kommentarer:

Staffan Sävenfjord sa...

Hej B!

Jag måste tacka för att du råkade skriva om Siewert Öholm som utvikningsfotograf. Jag tänkte att kan den där frimicklaren ha börjat som en sådan så jag googlade och kom snart fram till att fotografen hette Siwer Olsson. Men det var mer kul än så och vad det var hittar man på min blogg http://savenfjord.blogspot.se/2012/04/titta-vad-kul-jag-hittade.html

Ha det så gott!

Hälsningar
Staffan, din gamle vän

pappa B sa...

Ha ha ha jag såg det själv sent i går men tyckte att det kunde få stå kvar. Siwer var och kanske även är rätt oslagen som vår bästa tjejefotograf genom tiderna.
Kul att du hänger med den här gubben. Allt väl med dig hoppas jag?

Staffan Sävenfjord sa...

Hej!

Siwer fotograferade en av mina kvinnliga kollegor i början av 1968. En mycket trevlig tjej för övrigt och hon var uppriktigt stolt över bilderna och hon berättade att han tidigare inte förstått att hon var snygg. På den tiden visades ju inte så mycket mer än brösten och på sin höjd en det allra översta av rumpan. Något som så gott som alla tjejer mellan 5 och 90 år visade på badstränderna tjugo år senare. Vissa av dem borde nog inte gjort det.

Annars var det en kul felskrivning (som du rätta nu ser jag). Det var nog första gången jag skrattat när jag sett Siewert Öholms namn nämnas.

pappa B sa...

Ja tråkigare figur än den frimicklaren finns ju inte. Han skulle nog har mått bättre av att fått titta på lite tuttar här i livet.