söndag 20 maj 2012

Porjus kyrkogård ser ut som ett slagfält under andra världskriget!

Kolla bara. Fick bilderna av Lillmarre som varit upp där för att besöka hennes brors vilorum. Nedvälta gravstenar ihopsjunkna gravar och den personal från Jokkmokks kommun som skall ha hand om kyrkogården i Porjus de verkar ha glömt bort detta totalt. Ser för djävligt ut helt enkelt. Det var likadant när jag var hem för ett par år sedan, då fick kvinnan och jag rätta upp flera gravstenar som låg på sniskan eller helt enkelt hade vält. Så skall det inte vara och kyrkans vänner både i Porjus och kommunkontoret i Jokkmokk borde genast ta med sig spadar, krattor och en kaffeflaska och masa sig ner för Lillselebacken och rätta till detta.
Det finns medel avsatt för detta ändamål i både kyrkan och kommunens budget.
Vet inte vem som är vaktmästare i byn just nu men en sak är säker, han borde omedelbart avsäga sig uppdraget och se till att någon med lite känsla för de som ligger där (jag vet att de skiter i om allt rasar samman) men för oss som lever kvar och har våra nära och kära där så är detta stor skandal. Jag får ta tag i detta när jag kommer hem till sommaren för nu har man skitit i det blå skåpet....Tack Lillmarre för att du informerar mig om detta, någon annan gör det inte, tyvärr.
pappa B

2 kommentarer:

Lillmarre sa...

Ja... det var det värsta jag sett på evigheter...=((

Anonym sa...

Ja fy... var bättre förr...
När Jokkmokkare ska sköta den nu så ser de för jävligt ut! Tur jag inte ska ligga där Nee Ne nån ordning ska det väl va.
Lägger mig vid ståpikken istället till min sista vila.
Kusin B.