onsdag 25 juli 2012

Seger fixade seger!

Vad kul att starta OS med en glad gubbe. Svensk seger med 4-1 mot ett ganska så virrigt Sydafrika gör väl inte att vi skall spänna bågen för högt, men den ger i alla fall råg i ryggen åt hela den svenska truppen även skeetskyttarna, en svensk seger är medicin åt alla oavsett i vilken gren den tas.
-Det blir svårt att ändra på den här startelvan sa Glenn i kommentatorsbåset, jag håller med, frånsett att islandshästen Nilla Fischer bode ha bänkats. Osnabb, klumpig i sitt agerande och dessutom en mästarinna på att felpassa så är hon ingen tillgång och det var väldigt länge sedan hon var det i landslaget också, men som sagt gammal kärlek rostar aldrig och vem vet, kanske Anette Börjesson får hoppa in om det kniper. Låt fräscha Almgren behålla den positionen så kommer allt att lösa sig till det bättre.

Vilken drömstart, två rökare i överliggaren och två i stolparna på 2-0 i halvtidsvilan det gjorde de små sydafrikanskorna lite darriga i knäskålarna. Men med lite sportdryck i pausen så kom de åter med friskt mod i barm och lyckades till och med ställa till det ett par gånger för det svenska försvaret. Reducerades efter slarv av vem? Jo Fischer givetvis och så var frk. Lindahl på väg att köpa sig en kopp kaffe och han inte tillbaka in mellan stolparna. Slarv som absolut inte får upprepas när motståndet blir vassare, för det blir det. Redan i nästa match, då möter Sverige världsmästarinnorna Japan. Håll i hatten mina damer och herrar, de är små, ettriga och superfarliga. Kommer ni ihåg farbror Svens, -Japaner, japaner, japaner. Detta kan upprepas, var så säker.

Lite strul blev det i alla fall då de Nordkoreanska damerna vägrade att gå ut på planen då arrangörerna hade hängt upp Sydkoreas flagga istället. Klart som korvspad att man inte ville spela under fiendeflagg under OS. Slarvigt även det. Sedan undrar jag varför grabbarna i studion blir tvingade att sitta på äggkartonger?
pappa B
Skicka en kommentar