fredag 13 juli 2012

Tvist om marschens sträckning i framtiden.


Här traskar mina kamrater Dan och Lotta iväg utefter stigen, över en av många vackra tallhedar. Här är stigen bred och fin och bra att gå på, men det blir smalare, stenigare och knixigare ju längre in i Muddus man kommer.
Tyvärr så strider man nu om att lägga om en del av stigen (gör man så med historiska färdvägar?) där den passerar skjutbanan i Porjus. Skytteföreningen vill dra ner en del av den och via en ledningsgata koppla på den till originalet nedanför skjutbanan. Huruvida aktiviteterna på skjutbanan är så stora idag, det vet jag inte men den verkade mer påminna om en soptipp än en blomstrande skjutanläggning.
Det kanske är så att folket i Porjus inte värdesätter att det finns en fantastisk turistattraktion att tillgå i och med Rallarstigen, och att de få skyttar som ibland brukar avlossa sina bössor nu ser till att stänga av en vandringsled på det här viset. Hoppas att Porjus Arkivkommitté har så pass muskler att man kan agera i detta och inte viker ner sig. Jag skall försöka få kontakt med de ansvariga i klubben, och höra anledningen till tanken att lägga om den.  Förmodligen några som jag inte känner då de gamla gardet för länge sedan lagt bössan på hyllan vilket även syns på hela anläggningen. I stället för att flytta stigen kanske man skulle flytta skjutbanan? Ner till Harsprånget till exempel, där råder ingen verksamhet alls längre. Tyvärr verkar det som om det är ett omodernt byatänkande hos vissa i byn medan andra verkligen vill satsa framåt, se på de nya hotellägarna, Yvette och Bosse till exempel! Patricia och hennes Lars som gärna ser att det kommer mer folk till byn, även om de bara promenerar förbi. ICA och Grillen samt båtförsäljning bland annat. Visst finns det framtidstro, den saken är säker. Detta borde skytteföreningen också ha, tycker jag.

Sista ordet är inte sagt i detta med stigen contra sjutbanan var så säker.
pappa B

"Att vilja är att kunna"
Skicka en kommentar