måndag 15 oktober 2012

1 cm runt midjan och ett halvt kilo minus i vikt!

Alltid något som fan sa när han kom till Åmål. Lars har börjat krympa och detta efter fem promenader och lite gymnastik. Just nu är det viktigaste att sakta men säkert bygga upp hans benmuskler och lägga om intaget av mat. Mindre portioner fler gånger per dag och bort med alla onyttiga mellan mål under arbetspasset. Lite nötter och grönsaker, kanske ett äpple lite då och då men resten är förbjudet. Inga mosbrickor, dubbla hamburgare, kebabpizzor och annat skrot som har fyllt Lars kagge fram tills nu.

Hans sista stund är inte kommen
även om det ser ut som om han
ber sin sista bön. Grabben är seg
och kommer säkert att greja detta
om han bara får vara hel!
Han är målmedveten och ger sig inte, kämpar på som en liten blå och då är de mycket roligare att vara med. Jag får hålla emot istället när han blir för ivrig och glömmer bort att han släpar på 149 kilo. Idag var Ivans kompis Susanne med och hon hade på tok för bråttom och detta gjorde att även Lars började elda på redan från start. Ivan den förskräcklige och hans lilla dam fick vackert trippa iväg och Lars och jag saktade ner för att orka runt de tre kilometrarna.
100 meter ökning varje gång på roddmaskinen, inte med fullt motstånd, men det tar bra på magen, den saken är klar. Imorgon blir det 7 km + gymmet för Ivan och mig och på onsdag traskar vi iväg till IKEA och käkar köttbullar.
pappa B

"Allting har sin tid"

2 kommentarer:

Anonym sa...

Bra kusinen min....
men sporra nu rätt kompisen din.
Lura han inte att äta korvar och annan skitmat!
Ska han lyckas så ska det vara bra mat. Håll strikt på LCHF-mat.
Ta hjälp av en som kan laga LCHF-kost så rasar allt onödigt fett bort. Då lär ni får kapa bältet varje vecka och nya hål i det fixa.
Har kapat mitt bälte 30 cm nu...
och ser ut som en balettdansör nu.
Inget slappt här som hänger på...
när man poserar och genom stan gå.
Önskar er båda lycka till...
Behövs nyttig mat och täning därtill.
Kusin B.

pappa B sa...

Ha ha 30 cm det är väl ingenting när utgångsmåttet var 153 cm.
Men jag håller på att lotsa in honom i LCHF-världen så sakteliga.