tisdag 2 oktober 2012

Nu är det klart...kamelerna kommer till Angered!

För ett år sedan skrev jag att det bara var en tidsfråga innan vi fick kameler till Agered. Nu är det klart och de tre somalier som skall starta kamelfarm i Angered är helt säkra på att det kommer att lyckas. Nu väntar de bara på besked var i Angered kamelfarmen skall få plats.
-Det finns mycket jordbruksmark och grönytor i Angered och detta är en företagsidé vi tror på, säger Peter Rundkvist, kuturkoordinator för Utveckling Nordost.

Hade det inte varit bättre att satsa på bostäder för unga människor?
Ja det kan man ju tycka, men inom Utveckling Nordost har man andra planer. De tre blivande kamelbönderna vill givetvis ligga så nära Angereds Centrum som möjligt för att folket skall kunna komma dit. Man skall erbjuda besökarna kamelridning, godis, ost och mjölk, jag antar att mjölken och osten skall komma från kamelerna.
-Somalia är det kamelrikaste  landet i världen, och att sköta kameler det har vi blodet, säger Deq Hassan. Samtidigt är han och hans kamrater väl medvetna om att de regler och förordningar so finns då det gäller djurhållning och annat för att starta. Deq Hassan är redan en erfaren kamelägare då han har en kamel hemma i Somalien. Där vaggar 40 kameler fram. En farbror tar hand om ruljansen medan Deq kör buss här i Sverige

Detta var dagens lunch. Min favvo bacon, en mix av finhackade morötter, gul lkö, vitlök, bondbönor och vitkål. Snabbt uppfräst i smör och en avoccado. Det smakade riktigt gott efter träningspasset och den korta snabba promenaden. I morgon blir det mera fart och fläkt och nu skall det både promeneras och gymmas under ett par timmar.

Nu återstår det inte så många timmar på den här dagen. Jag skall putsa till en tå som krånglar och sedan viker jag nog ner mig. Känner att jag behöver några timmar exgtra efter all träning de sista dagarna. Kroppen måste få lite tid att ladda om mellan passen. Ni får sova gott, vara rädda om varandra och vakna upp till en ny regnig och blåsig höstdag. Jag skall lägga mig och drömmaom kameler jag.
pappa B

"Om inte dumbommar gick till torget, skulle det bli dålig försäljning"

6 kommentarer:

Anonym sa...

De där med bondbönor är ju spännande. Är uppvuxen med stuvade bondbönor och knapperstekt sidfläsk och knapperstekt svål gott gott istern ska då hällas över bönstuvningen. himla göt

margareta

de ska var hackad persilja oxå, viktig D

Anonym sa...

och så var det de där med KAMELERNA; whay not! Kamelhårsulster. kamelhårssliover, kamelhårsknävärmare, kamelhårsaxelvärmare, kamelhårstrosor för reumatiker - hi hi, stort behov av kamelhår - nångång måste vi väl börja tänka i andra banor!

NYANSTÄLLNINGAR, de du, något för f d Borås textil!

MW

pappa B sa...

Ha ha ja kamelhårskalsingarna får var för min del. tror att det killar för mycket och då vet man ju aldrig vad som händer. Nej renar i Sverige och kameler i Somalien, det är rätt balans

Anonym sa...

Thank you for the auspicious writeup. It in fact was a amusement account it.
Look advanced to more added agreeable from you! However, how can we communicate?


Also visit my website view

Anonym sa...

Hey there, You have done an excellent job. I'll definitely digg it and personally recommend to my friends. I am sure they will be benefited from this web site.

my web site - next page
my web page > know more about

Anonym sa...

Hey there! I simply want to offer you a big thumbs up for your excellent information you've got here on this post. I'll
be coming back to your blog for more soon.

my weblog - next