måndag 26 november 2012

Godmorgon Sverige!


Kan ni tänka er att idag är det gubben på linjen som har namnsdag, Linus. Just det och namnet Linus tros komma från latinet eller kanske det har Grekiskt ursprung. Hur som haver så är innebörden han med linfärgat hår. Runt 12.700 personer har det som tilltalsnamn. Grattis alla Linusar, ha en fin dag.

Stillheten har lagt sig vid foten av Dundret när Världscupen packat ihop och reklamskyltarna är nedplockade. Lugnet på Karakkatorget är återställt. Alla duktiga volontärer kan pusta ut och Gällivare har än en gång hamnat på vinterkartan runt om i världen. Grattis ni med.

Kan ni tänka er att den 26 november 1812 så började Nappe och hans soldater reträtten från Moskva över floden Beresina. Detta under kraftig beskjutning. Inte mindre än 30 000 man dör under några dagar. i skuggan av detta så förbjuder Sveriges riksdag proffsboxning den 26 november 1969...

Livat värre var det den 26 november 1907 för då öppnade Intima Teatern i Stockholm. Bakom det hela står August Strindberg och den unge teaterledaren August Falk. Två nöjeslystna Augustar skriver ett kapitel i svensk teaterhistoria...

Jag håller på att ladda upp för utgång och nedfart till Stigs Center för en timmes seniorgympa. Lille Stefan, Ivan den förskräcklige skall skutta runt med 45 andra friska pensionärer under ledning av sprattelgumman Natalie. Vår lilla näktergal Pia hon spelar stötpoker med sin lilla mamma på Gotland. Efter detta kör Ivan och jag ett tungt vanligt pass på gymmet här i Angered. Hänger ni med?
Skicka en kommentar