torsdag 15 november 2012

Vilken snubbe!

SKÅÅL och grattis till Lasse Kronér
Leopold och Zlatan. Ni är för djävla
bra hela gänget!
Ja, jag menar inte Zlatan, fast han är bra han med. Nej jag menar Lasse Kronér, som fyller 50 år idag! Grattis Lasse jag hoppas att du får lika mycket värme och glädje som du själv delar med dig av till oss andra. Både till folket i studion och oss framför TV-apparaterna.

Napoleon, miniatyrgubben som står med handen innanför västen och ställde till med en massa elände runt om i världen han fick en bror den 15 november 1784. Jerome Bonaparte kristnades denna brorsa till. Huruvida han gick med handen innanför västen det förtäljer inte historien.

Stockholmarna gick man ur huset den 15 november 1935 för då invigdes Västerbron. Detta är ju ingenting att skryta om. Vi har ju broar i Göteborg också och fler kanske vi får. Ett konstigt utspel angående broar gavs av Hulténskan, det gick att läsa i dagens gubbkalsong;
 -Vi ser en ny bro som ett tillskott. Det vore fantastiskt kul om folk kan ta sig över från en sida till en annan!!!! 
Fäller någon en sådan kommentar så vet man att den personen är politiker, den saken är klar.

Värre är det med ungarna i Angered 51% av sexåringarna här har hål i tänderna. Bara 9% har det i Kungsbacka. Eskimåerna har fantastiska tänder, hålfri nästan allihopa. Somalierna har inte heller några hål alls för de har inga tänder att få hål i.
Den 15 november 1954 flög SAS till USA över Nordpolen för första gången. Det var snudd på att det blev sista gången för ett par dagar sedan. Nu har man visst fått luft under vingarna igen.

Samtidigt som Lasse Kronér fyller 50 år så ber jag att fa gratta alla som heter Leopold. Vår trelige villavagnsgranne till exempel, Grattis Leopold! om du nu kollar dagens blogg. Som namnet antyder betyder det lejon och djärv. Att namnet blev känt i Sverige beror på att prinsessan Astrid tände till på den belgaren Leopold av Belgien och ingick äktenskap med allt vad där tillhör. Numera är det bara 200 grabbar/gubbar som har namnet som tilltalsnamn. Hören upp alla gravida kvinnor, döp för bövelen era kommande söner till Leopold annars dör namnet ut. Våra tronföljare har ju ingen smak alls då det gäller killar med rejäla namn. Daniel och vad nu knickedicken i USA hette, det är ju för satan bonnanamn!

Idag har pappa B vilodag och jag skall bara glida runt som alla mina andra pensionärs kompisar gör. Ja en del är ju i full färd med att virka halsdukar till sina barnbarn, brodera kuddöverdrag och lösa melodikrysset. Näää, jag drar en repa på stan och kollar brudarna, det är fan i mig så mycket roligare. Tar en fika med tjejerna nere på gymmet och stressar upp dem en aning.
Tills vi syns, ha de!
pappa B

"Lust är himmelrike"
Skicka en kommentar