torsdag 20 december 2012

Frisk satsning på unga förmågor, tack för det Hr Öberg & Co!

- Vi ställer upp med ett starkt svenskt lag och jag tror att några av våra åkare kommer att sälja sig dyrt. Det blir en rejäl kraftmätning, men vi är laddade och tända på uppgiften, säger förbundskaptenen Lars Öberg. Han har i samråd med herr- och damtränarna Arild Monsen och Rikard Grip tagit ut följande Tour de Ski-trupp.

Damer
Charlotte Kalla, Piteå Elit
Anna Haag, IFK Mora SK
Jennie Öberg, Piteå Elit
Emma Wikén, Åsarna IK
Lisa Larsen, Sundbybergs IK
Sara Lindborg, Falun-Borlänge SK
Herrar
Emil Jönsson, IFK Mora SK
Johan Olsson, Åsarna IK
Marcus Hellner, Gellivare Skidallians
Anders Södergren, Hudiksvalls IF
Anton Lindblad, Sollefteå SK
Daniel Richardsson, Hudiksvalls IF
Lars Nelson, Åsarna IK
Calle Halfvarsson, Falun-Borlänge SKLisa Larsson, krutpaket som inte kastar in handduken i första ronden. En härlig liten tuffing som säkert kommer att piska upp några av de mer namnkunniga "tanterna" i vinterns kommande tävlingar. Är ett av de starka namnen i det nya team som byggs inför 2015.Anton Lindblad, Landvetter grabben som numera tävlar för Sollefteå SK är en av de unga i årets trupp till Tour de ski. Skall han vara den som nyper till och sticker ut hakan i skidcirkusen i vinter. Förhoppningarna på den unge Göteborgaren är stora och jag tror att han har mod och kraft för att nå upp till de krav som förbundet ställer på honom.
Superaktuell inför 2015.Emma Wikén, den unga tjejen som körde brallorna av de flesta inklusive frk Kalla vid premiären i vinter. Detta kommer att bli hennes stora genombrott och jag kommer inte att förvånas om hon blir en av skrällarna i Touren. Hon kan bli vår nästa storstjärna fram till 2015, var så säker.

Det kommer att bli en spännande tävlingsperiod i slutet av den här månaden och sex dagar framåt in i 2013. Det finns många duktiga juniorer, snart första års seniorer i Skidförbundets stall just nu. Det roliga är att man dessutom (fast det satt långt inne) har öppnat stalldörren och släpper ut flera av dem i hetuften. Jennie Öberg och Lars Nelson är spännande unga kort de med och har goda möjligheter att visa vad de går för redan under den kommande Touren bland alptopparna. Med de här nya, duktiga åkarna under snabb utveckling, tror jag att svensk skidsport snart kliver ett steg högre upp på skidtronen.
Svensk skidsport har haft väldigt svårt att mönstra nytt ungt blod och mest litat till de gamla fd. säkra korten ute i spåren. Kolla Norge, de öser på med nya namn, vinter efter vinter medan vi skaver på med bröderna Fredriksson och Södergren tills de kommer åkande på rullator till tävlingarna. Nu verkar det kommit nytt blod i förbundet och man vågar lite mer. En satsning som jag är säker på kommer att ge resultat. Positiva sådana dessutom.
pappa B

Skicka en kommentar