måndag 14 januari 2013

En felfri helg och nu kör vi igen....på låg växel!

Tjugonde Knut, dansas julgranen ut. Vi fällde ihop våran den 19:e och igår slängde jag den i soporna. Den inköptes på Jysk för 15 år sedan och nästan alla plastbarr har med åren blivit kvar i originalkartongen som den packats upp och ner ifrån under årens lopp. De nya plastgranarna är dessutom mer lik en gran än den vi hade. Liknade mest en palm med lite fler grenar som spretade än hit än dit men ändå fyllde sin funktion. Såg faktiskt riktigt trevlig ut med kulor i grenen och stjärna på toppen. Lindande man sedan in den med massor av glitter och änglahår så blev den ännu mer julgranslik. Nu har den under alla omständigheter tjänat ut och åker med den gula bilen till återvinningen. Kanske den blir en ny vad vet jag?

Man frågar ofta mig vilket favoritlag i fotboll jag har här i stan. -Du pratar alltid om GAIS, håller på Häcken och gillar Blåvitt? Stämmer svarar jag men mina favoriter är Göteborg FC och så klappar hjärtat för Jitex också. När jag var med i Sverigelotteriet gick bonusen till Jitex. Damfotbollen har och ligger fortfarande mig varmt om hjärtat och jag tycker som de flesta andra att fördelningen av medel är mycket orättvist. Kan ni tänka er att Mölnlycke som anser sig vara så djävla fisförnäma inte ens kan bygga en rejäl fotbollsarena åt ett lag som ligger i Elitserien? En ranglig träkonstruktion som läktare och en uppförsbacke till plan, detta är stor skam då vi skriver 2013 i historieboken. Det är enbart välvilja och tur som gör att Svenska Fotbollförbundet godkänner den för spel i elitserien. Men slipsnissarna vill gärna vara med när det blir dags för fint folk på arenan, då solar man sig gärna i glansen som stans fotbollstjejer sprider. Sen kryper man in i sina kontorsrum och drar ner persiennerna. Slickar bort vispgrädden ur mungiporna och skiter i fotbollstjejerna.
 Hoppar över Seniorpasset idag, går ner och sliter lite i källaren här i centrum istället, kanske?
Läget är i alla fall rättvänt, frukosten intagen, det skall nog gå att genomföra den här måndagen med. Kvinnan och sonen är utflugna och jäntan är på väg att lämna boet.
pappa B
Skicka en kommentar