onsdag 23 januari 2013

Idag börjar SM-veckan på skidor...hurra!

SM-veckan i Falun kommer att bli mer spännande än tidigare. Plötsligt har Charlott Kalla fått knivskarp konkurrens. Inte enbart av Anna Haag som det var tidigare. Nej nu står en hel rad pigga tjejer i rad och väntar på att få skalpera Tärendös skiddrottning. En mycket spännande triatlon väntar och det skall bli spännande att se om de äldre åkarna kan stå emot den unga storm som väntas. Nyblivne junior världsmästarinnan, unga frk Nilsson på hemmaplan det kommer att bli en svår nöt att knäcka. Dessutom har årets bana i Falun försetts med en utförsbacke som kommer att bli lika beryktad som mördarbacken uppför efter vinterns tävlingar. Vänta skall ni få se. Kalla kommer inte till start så hon slipper nedförsåkningen den här gången.
Första dagens medaljtrio i onämnd ordning kommer förmodligen att vara; Stina Nilsson, Emma Wikén och Sara Bleckur. Tror inte att varken Haag eller någon annan av de etablerade damerna kan straffa småflickorna den här gången. Två gånger 7,5 kilometer, först klassiskt och sedan fristil kommer att bli lite för mycket för tanterna. Men...jag kan ju ha fel.

Hellner är favorit, men klarar han av en ung sugen Halvfarsson, en supertänd Lars Nelson och en allt bättre distansare som Emil Jönsson? Johan Olsson kommer att vinna och den store och bastante Rickardsson verkar ha piggnat till och kan sätta stavar under skidorna för favoriten Hellner. Tycker inte att Jens Eriksson varit i samma slag som den här tiden i fjol. Tror han kommer att få det svårt att upprepa bravaden från i fjol då han fanns på pallen Även här kommer det att bli spännande och det är synd bara att vi ligger en klass under de övriga länderna, i alla fall just nu. Annars hade även det stundande VM:et kunnat bjuda oss på kalas efter varje lopp. Medaljtrion även den i onämnd ordning kommer att bli; Halvfarsson, Hellner och Olsson. Supervarning för Hr Jönsson. Även här kan någon mindre stjärna tändas så räkna skarpt med att det kan komma en riktig skräll. Jag tänker på den nya utförsbacken "Bråddjupet" eller vad den nu kommer att namnas till. Här kan den våghalsige tjäna massor av sekunder.

På tal om utförsbackar ja....I samma veva skall ni veta att Sanna Tidstrand, som tävlar för Sälens IF. Hon slog till med en tid på 209,7 km/h vid ett åk nere i franska Vars. Naturligtvis gällde det Speedski. Klart snabbaste tid hade hon.
-Kul att få åka riktigt snabbt igen var hennes kommentar efter åket. (källa skidor.com)

Kolla på bilden. Den tog jag på vår balkong i januari 2010. Så här mycket snö har vi inte idag, men det var -16,5 grader idag klockan 06.10 så det är i alla fall myggfritt. Fegar ut med träningen idag, skall sitta framför TV:n och kolla på SM. Kanske jag tar en kortare promenad på bandet och lyfter några kilo hantlar, vi får se hur jag känner mig om ett par timmar.
Kan ju berätta att jag börjat skriva på en bok, någonting som jag försökt komma igång med flera gånger. Nu flyter det på ganska bra och vem vet kanske den kommer ut någon gång. Arbetsnamnet är -Raimo Björklund och hans cykel- Får väl trycka upp den i 10 ex till de närmast sörjande när allt är klart. Om det plötsligt skulle bli lite ebb här på bloggen kan det bero på just detta..Nu skall ni brygga eller ännu bättre koka er en kopp kaffe och mysa en stund. Klockan 10.55 knäpper vi på kanal 1 och sätter oss i skinnsoffan. Må väl
pappa B

2 kommentarer:

Anonym sa...

You actually make it seem so easy together with your [url=http://www.cheapuggbootsinuk2013.co.uk]ugg boots cheap[/url] presentation however I in finding this topic to be actually something which I think I might by no means understand. [url=http://www.cheapuggbootsinuk2013.co.uk]cheap ugg boots uk[/url] , It sort of feels too complex and very wide for me. I'm having a look ahead to your subsequent publish, I will attempt to get the cling of it!

pappa B sa...

Ho ho nu lever jag farligt. Tur att jag redan har en fantastisk kvinna här hemma :)