onsdag 23 januari 2013

Katastrof och farbror Södergren tog bronspengen!

Håll med om att det är katastrof när det skiljer en minut och 41 sekunder, lite styvt mellan gul och silver medaljöserna i SM? Emma Wikén körde stenhårt och jag tror att en pigg Charlotte Kalla hade fått det jobbigt värre att matcha Åsarna tjejen idag. Sedan kom ingenting och ingenting och ingenting. Då dök hon upp på upploppet, Anna Haag som egentligen gjorde vad hon skulle och inget mer. Hon tog silvret. Nu var det ju flera av de ny stjärnorna som inte fanns på plats och tur var ju det, inte minst för Brita Johansson-Norgren som lyckades ta bronsmedaljen före två av småjäntorna. Nu måste väl ändå landslagsledningen se att en del av de fd. självklara tjejerna i landslaget får stanna kvar på hemmaplan. Ge småtjejerna chansen nu, snälla! Låt oss slippa se de svenska åkarna komma in mellan de 40-50 bästa och höra de släpiga TV-kommentatorerna Blomqvist & Co mjäka med och tycka att de gjort ett ganska bra lopp. Distanserade med mer än 3 minuter, ibland fem, då har man fan i mig inte gjort något bra lopp. Då spelar det ingen roll vad man heter heller....

Bacon,spetskål med vitlök och chili. Lite röra med grönsaker  
Hellner gjorde vad han skulle och den svenska och samiska flaggan fladdrar stolt på kommunalhuset i Gällivare. I Halfvarsson och Olssons frånvaro var startfältet mycket försvagat och detta gav ju farbror Södergren en rejäl chans att plocka hem en SM-medalj till. Även om jag plockat bort honom ur VM-truppen redan innan säsongen börjat så måste jag lyfta på skinnkepsen idag och böja mitt huvud mot korkmattan. Förmodligen var han den enda 70-talare i startfältet, de andra borde ju egentligen skämmas, bli nerpetad av en farbror! Nog snackat om skidåkningen, det blir nya friska tag i morgon.

Idag har farbror Frej namnsdag, denna yngling från fruktbarhetens gud i asatron. Yngve Frej var Svea Rikes förste kung och här i Sverige är det endast 500 Frejar, som knatar omkring. Bara 300 heter det som tilltalsnamn. Freja är en god mjölkchoklad fra Norge. Enligt asatron var Freja en dotter till Njord och syrra till Frej. Kärlekens gudinna, en frejdig kvinna med blick för godsaker. 1.000 damer bär detta namn och 700 har det som tilltalsnamn. Grattis farbror Frej och norsk mjölkchoklad!

Salvador Dali målade sin sista surrealistiska tavla och tvinnade sina spretiga pröjsare för sista gången den 23 januari 1989. Samma dag fast året var 1971 så debuterade Elton John på den Engelska topplistan med Your Song. Kanske lite viktigare var det den 23 januari 1734 för då stadsfästes Sveriges Rikes Lag. Det var då allt elände började.
pappa B

Skicka en kommentar