tisdag 22 januari 2013

God morgon igen....

Idag skall jag försöka mig på ett ryck nere på gymmet. Har haft en kortare viloperiod men nu är det dags att spänna musklerna, de få som finns, igen. Vincent och Victor har namnsdag och jag lyfter på skinnkepsen och grattar alla de som bär det namnet, Vincent, ja några stycken känner jag till Vincent Bjurström en tvålfager man i början av 70-talet som sol & vårade gamla tanter och gled runt i RR och levde livets dagar samt trumslagaren och grönsakshandlaren Vincent i Alingsås. Det var med viss panik i ögonen man besökte dansbanan där Vincents orkester spelade för gubben bakom kaggarna han höll samma takt oavsett vad som spelades. Med andra ord gick det att dansa vals även till den vassaste poplåten för dagen. Jobbigt, men så här i efterkant så är det faktiskt ganska roligt.
Victor känner jag också till, det är "Länsmans" och hans prinsessas lilla hund, Vov, vov på dig din lilla lopphög och så har man ju viss kunskap, om än mycket svag, om Victor som skrev att midvinter nattens köld var hård och att endast tomten var vaken. Det finns naturligtvis många fler Victor än Vincent.

Att August Strindberg föddes den 22 januari 1849, det är ni på det klara med. Det fattar jag. Men att nationalmålaren Carl Larsson, med sina yppiga kvinnor släppte sin sista fjärt den 22 januari 1919 det visste du inte. Inte är du så på G att du vet att Maos trupper intog Peking den 22 januari 1949. Detta var slutstation på "den långa marschen" Lite vassare än vår kommande promenad mellan Gällivare och Porjus. Å andra sidan är vi inte krigiska och skall bara inta en starköl vid framkomsten.
Den Victorianska epoken fick sitt slut den 22 januari 1901 då drottning Victoria fäller ihop sina vingar på slottet Osbourne på ön Isle of Wight. Tanten blev 81 år gammal, så nu vet ni detta....

Ett extra stort GRATTIS! till lilla Stina Nilsson som försvarade sitt VM-guld nere i tjeckiska Liberec i går. Lisskullan från Malung hoppas nu få en plats i det kommande VM-laget . He vent si fäll om nu den svenska lagledningen har så pass stake att man kan överge någon av de "käringar" typ Johansson-Norberg som verkar abbonerat på en landslagsplats de senaste åren. Detta utan att prestera annat är dra på sig förkylningar och ta plats på hotellet. In med unga friska krafter för en gång skull. Stina kommer inte att göra bort sig i en VM-sprint eller på 10 km, det är jag helt söker på.

Över till dagens spring och slit. Kvinnan är på jobbet och barnen i skolan och jag gör just nu inte så många knop. Skall blanda mig en proteindrink, packa ryggan och dra mig så sakteliga ner mot gymmet. Började faktiskt skriva på en liten historia igår kväll. Detta kanske blir en bok så småningom. Hade tidigare ett projekt på G med min gamle kamrat Lennart "Bullis" Mossberg men han tvingades ju lämna oss på tok för tidigt så den historien blev lagd på is. Har varit svårt att starta om, men vem vet, jag kanske tar nya tag och försöker fortsätta där vi slutade, vi får väl se. Ny historia började ta form igår. Arbetsnamnet är "Raimo och hans cykel" vi får se vad det blir av detta. Ni får ha det så bra idag och leva försiktigt och stillsamt. Inga höga klacksparkar på isiga vägar, det kan sluta med besök på akuten!
pappa B

"Om du gör en resa genom de enögdas land, blunda på ena ögat"

Inga kommentarer: