söndag 27 januari 2013

Kalla kom och vann med råge...

Magsjuka och förkylning verkar vara det bästa sättet att ladda upp med då det gäller våra VM-deltagare. Johan Olsson låg hemma i början av SM-veckan med magsjuka och Charlott Kalla var förkyld och avstod från start till idag. Johan vann 15 kilometer med gott om tid och Charlott hade 34 sekunder till godo på Emma Wikén som gjort sitt livs SM den här veckan. Grattis till alla vinnare under veckan och ett extra stor grattis till juniordamerna som presterar helt fantastiskt i den tona VM-banan i Falun. detta ser bra ut inför framtiden och då skall vi betänka att flera av de flesta av juniortjejerna kör hem VM-guld i junior-VM.

Nu börjar vi bli ett riktigt roligt travgäng i -Team Elit- tidningsfolk, hundkappare  avdankade detektiver och en dam av rang Men det kommer att finnas plats för fler som vill försöka plocka hem lite färska pensionspengar på travande havremopeder framöver. Det är bara att höra av sig med sin mailadress så kommer det en inbjudan med information på datorn. Den vecka som kommer lägger vi andelarna på 50:- Hur stort system vi plockar ihop beror på hur många andelar vi får in. Just nu är vi sex glada figurer som spelar. Dörren är öppen, välkommen in i värmen!

Hit tänker vi inte åka i -Team Elit- om vi prickar in 7 rätt på lördag.
Idag grattar jag en fiskekompis, Göte som har namnsdag- som betyder gotisk man. Det är 6.500 som heter Göte som tilltalsnamn och bland det täckta könet är det Göta -götisk kvinna- som firar idag. Det finns 3.200 som har det som tilltalsnamn. Anledning att fira hade skotten John Logie Baird, som den 27 januari 1926 visade sin apparat för överföring av rörliga bilder, televisionen.

Värre var det för de tre austronauter, Virgil Grisson, Edward White och Roger Shafee, som dog under en test med Apollokapsel på marken den 27 januari 1967. Lika illa gick det för 18-årige Dagmar Hagelin som bortfördes av militären i Argentina, den 27 januari 1977. Dagmar Hagelin hittades aldrig men mördades  bevisligen av militärjuntan.

Men här är det uppåt. Nu skall jag och kvinnan köra igång stora städoperationen, Frukost och 11-kaffe är intagna och en lätt lunch hoppade vi över och satsar på middag  i stället. Vad som kommer på tallriken är högst ovisst. Ät ni också så hörs, syns och kanske känns vi igen.
pappa B

"Det är värst med pottan, sa gubben när gumman föll genom sängbotten"
Skicka en kommentar