onsdag 16 januari 2013

Ny dag i samma fotspår....

Beklagade mig i morse på fejjan över att allting går på rutin, i samma spår, dag efter dag. Nu är det ju bara så och det får för man leva med så länge man inte gör någonting åt det. Så....idag skall jag ta på mig en långärmad skjorta istället för en T-tröja, Jeans ( mina Diesel) iställer för joggingbyxor och så skall jag dricka kaffe klockan 10.25 iställer för 10.30. Tänker ta hissen istället för trappan och göra mitt pass baklönges istället för det vanliga tugget.
Sedan handlar jag korvringen på Lidl istället för ICA och köper Pommelo på Netto istället för Lidl och hoppar helt sonika över besöket på ICA idag. Vilken kaos jag känner att det kommer att bli. Redan nu snurrar det i skallen på mig och jag måste nog ta en Alvedon när jag skrivit klart. Senast jag tog en Alvedon var 2003 så det är ju en ordentlig omställning för gubben detta....

Den 16 januari 1909 stiftades riksförbundet mot osedlighet i litteratur, press och bild här i Sverige. Då var det slutskrivet om knulla och andra roliga grejer och inte heller fick man visa oanständiga bilder i tryck. Man kunde ha dem i plånboken och visa upp dem för kompisarna, men fan om det råkade komma ut ett par hängbröst i media (det fanns inte silikon och andra utfyllnads material på den tiden). Förbudet skulle verka för att höja sedligheten i alla samhällsklasser, bekämpa förbrytarromaner, sensationella filmer och osedliga vykort. Mig veterligen har ingen i detta landet brytt sig om detta förbud någon nämnvärt....inte ens grabbarna i Frälsningsarmén har anammat detta.

Min gode vän och kollega Falk nere i Malmö har varit nere i värmen och låtit sardiner gnaga av hans lösa skinn på fötterna. Nu avråder jag er som tänker åka utomlands att käka småfisk på restaurangerna. Man vet aldrig om det är en skinnätande firre, som kommer upp på tallriken. Vem fan vill ha Falks skinnbitar från fötterna i matsmältningsorganen?

För en del av er kanske man skall påminna om att den 16 januari 1979 så stack shanen Reza Palavi från Iran. Förmodligen till Kristinehamn eller Skara där han numera arbetar som lärare på SFI.?
Hjalmar och hans broder Helmer har namnsdag idag. Hjalle bär ett fornnordiskt namn som kommer från hjälm och krigare medan Helmer som så många andra härstammar från tyskan. Idag är det drygt 1.100 som heter Hjalmar i förnamn och cirka 700 som heter Helmer.

Nu startar jag min annorlunda dag och jag hoppas att ni inte förfäras om jag kommer in här igen om en liten stund när jag vaknat upp från massagefåtöljen. Tänker sova föra jag tränar idag i stället för tvärtom. Lev väl, sunt och syndigt!
pappa B

Inga kommentarer: