måndag 21 januari 2013

Sluta gnäll på Norge..

Hur dåliga förlorare får vi vara egentligen. Segraren Röthe gjorde inget fel. Han kom först in på upploppet och valde sin korridor. Att sedan Hellner var så osmart att han försökte ta sig in i samma och inte avvaktade vart norrmannen var på väg, det är ett generalfel, även om man har bråttom att komma först över linjen.. Han hade lätt kunnat gå in i det lediga spåret och visat att han hade krafter kvar att knäcka norrmannen. Svagt av Anders Blomquist att gnälla om detta, expert som han är. Han om någon borde veta att det är först över linjen som gäller i en stafett, så har det alltid varit även under hans aktiva karriär. Hur hade sångerna gått om det varit tvärtom? Sluta nu fjanta om detta och var glad över silvret. Det hade ju kunnat gått lika illa, som för den framstormande ryssen som gick på näbben...

Att Blomquist sedan har en viss poäng i det han säger om Norge contra FIS det är en annan femma. Där håller jag nog med att man ibland silar myggen och sväljer kamelerna.
Varför fick inte Stina Nilsson, ung åksugen tjej ta första sträckan? Ingemarsdotter har ju inte visat någonting så här långt på säsongen. Återigen fegar ledarstaben ur. Kolla på de två unga tjejerna, som fick åka? De gjorde topplopp bägge två och tant Haag har också petat in metatabeletten och höll hela sin sträcka på ett förtjänstfullt sätt. Det kanske kan bli någon liten ljusglimt under VM i alla fall. Tror inte att Kalla kommer att bli den som levererar. Wikén, Bleckur eller frk Larsson, är de som skall göra det. Åt Norge finns ingenting att göra och ryskorna kommer välpreparerade om en månad, vänta bara. Detta årets VM-drottningar kommer förmodligen att bli Björgen, Johaug och ensamvargen Justina!
Bland herrarna sätter jag inte hela min pension på Northug, tror att han är med sliten än vad våra grannar vill berätta. Däremot kommer de ryska björnarna att brumma, det kan ni ge er tusan på. Har redan lagt några tior på dessa herrar på Unibet. Även Finland och ensamvargen på herrsidan, Lucas Bauer kommer att ställa till det för de andra nationerna. "Super-Dario" har gjort sitt, hans era är över och i framtiden får den snälle joddlaren från alptopparna satsa på långlopp. Det syns att hans motivation har mattas betänkligt och den eleganta och lätta åkningen med en bländande teknik, den är ett minne blott. OK, det går fortfarande fort, men inte tillräckligt för att vinna i stor stil, som förr.
Nu fortsätter jag att äta frukost!
pappa B

Skicka en kommentar