onsdag 6 februari 2013

Soffpotatisar får sämre spermier, visste du detta?

 Idag skulle pappa B och hans fiskebroder "Länsman" beträda Surtesjöns svajande is. Detta i hoppet om att en gång i vinter få känna rycket då en abborre försöker svälja den lilla maggoten på kroken. Lyckan som sprider sig över hela kroppen när man känner att firren hänger på och följer med upp genom hålet i isen är obetalbart. Fråga de som fiskar själva så får ni höra. Dessvärre blev detta inställt, men isen ligger förmodligen kvar några dagar till och abborrarna växer till sig så det är ingen fara på taket. Då blir det träning istället...kan ju inte bli sittandes här hemma heller.

Sittandes ja, vet ni om att de gubbar som sitter och glor framför TV:n kväll ut och kväll in, utan att träna eller på annat sätt sköta om sin kropp, de får sämre kvalité på sin sperma!
Detta fenomen har forskare vid Harvard School of Public Helth i USA konstaterat. Efter studien har unga män som tittat på TV i 20 timmar eller mer i veckan i snitt 44 procent färre fart på sina spermier. Idrott och motion däremot, det sätter sprutt på spermierna. Så nu grabbar vill ni ha bättre tryck i fröpåsen, iväg ner på gymmet med er och tag cykeln till jobbet. Då gör ni en doublé. Piggare spermier och ni slipper trängselskatten....

Full sprutt hade Sydkraft AB också den 6 februari 1970. Då blev det klart att man skulle få bygga Sveriges första  kärnkraftsraktor i Barsebäck. Fan vet om detta beslut var så väl genomtänkt för det krånglar ju mest och så mycket billig energi verkar inte det giftiga aggregatet producera?

Idag hissar jag flaggan och utbringar ett sjuhelvetets stor GRATTIS! Detta gör jag av två anledningar. Dels så firar våra svenska samer sin nationaldag idag. Detta har man firat sedan 1992 för att högtidlighålla den första samiska  kongressen som hölls i Trondheim 1917. Den andra anledningen är att en av mina verkliga favvisar, lilla "Doddo" alias Dorotea har namnsdag. Jag hoppas verkligen att du blir bjuden på en kopp gott kaffe och en semla där du springer omkring nere i djungeln.
Dorotea ja, det namnet ä en sammansättning som betyder gåva och Gud. Detta passar den här unga damen till 100% Hon är nog en gåva från Gud. Det är bara 300 so har namnet som tilltalsnamn här i landet.
Även Doris har namnsdag, detta namn taget ur grekiskan kan betyda dorisk kvinna men man tvistar om detta då vissa röster menar att det kan betyda från havet eller gåva. Så det kan bli och ni kan tro att det är 6.700 som har namnet som tilltalsnamn.

Den 6 februari 1911 är en stor dag i Frankrike. Då får nämligen Champagne lagligt skytt i landet. Detta innebär som alla vet att endast drycker som produceras med druvor från distriktet Champagne får ges detta namn. Viv la France!
Inte lika lukrativt som Champagne var bekämpningsmedlet DDT som förbjöds av Statens Naturvårdsverk den 6 februari 1975. Innan förbudet hade flera människor farit illa, till och med trillat av pinnen genom användandet av detta dödliga gift.
Nu har gubbens blod slutat svalla och jag skall göra ett nytt försök att skriva lite om Istanbul under dagen.
Packa först ryggan och går ner till Nordic Wellness och kämpar en stund. Syns senare under dagen.
pappa B
Skicka en kommentar