onsdag 20 februari 2013

VM på skidor och XL-gala i friidrott börjar i morgon...

...det är så mycket sport på TV just nu så man blir svettig bara genom att tänka på det. I morgon skall sprintåkarna öppna upp årets Världsmästerskap på skidor i Val Di Femme. Jönsson & Co skall försöka nita resten av världen, vilket jag hoppas att de gör, bara de håller sig på benen.
En som måste hålla sig på benen är vår nya svenske medborgare, tillika en av världens snabbaste damer, Abeba Aregawi. Etiopiskan som blivit svensk medborgare och skall tävla för oss i framtiden, hoppas jag. Hon kan om hon vill, välja Etiopien till OS om hon känner för det. Hon har legat i solen, nej så fan heller hon har legat i selen menar jag och tränat stenhårt nere i Etiopien tillsammans med grabbarna. Ingen av tjejerna där han med henne så hon valde grabbgänget i stället. I morgon kommer det övriga fältet att få se hennes baksida då hon med elegans springer förbi hela gänget. Likadant blir det för tjejerna under det kommande inomhus-EM:et som startar här i Göteborg i mars..Man kommer att förändra formen på ansiktet efter allt TV-tittade den här våren!

Här på isen den 1 februari 2011 promenerade jag och "Länsman" 14 kilometer för att borra hål, maska om och gå hem med tre små stackars abborrar. Snacka om att man är fisketokig när man utövar den typen av fritidsintresse. Kallt som satan men vackert ändå, ute på Mjörns delvis blanka is. Vi får se om det blir en ny tur dit i år innan isen släpper. "Länsman" och jag har faktiskt planerat detta, men lovat oss själva att inte ta det så allvarligt den här gången. Inte traska iväg en och en halv mil, borra ihjäl oss utan bara ta en fin dag i friska luften.
Grattis Vivianne! "Olgas" lilla fru, hemma i Porjus har namnsdag i dag, hoppas pojkspolingen kommer ihåg detta och köper några grillade revben till henne i kväll. Vivianne är den franska varianten av helgonnamnet Viviana vilket i sin tur betyder -den levande. Namnet hade sin topp under 30- och 40-talet och idag finns det bara 1000 flickor som har det som tilltalsnamn.
Ni känner säkert till att det var den 20 februari 1928 som man öppnade den första telefonlinjen Sverige-USA fast det första samtalet från Sverige till New York ringdes den 29 november året före.  Lite mer olustigt var det den 20 februari 1670 då man höll den stora bönedagen mot häxor och trolldom, och den riktigt stora floppen den kom just på dagen fast året var 1980....
..då beslutade nämligen Sveriges regering, redan då fyllt av pappaskallar med olika färg på skjortorna och blusarna, att man skulle avsätta en miljard kronor om året under 20 år framåt för satsningen på ett nytt stridsflygplanssystem, JAS vilket skulle ersätta Viggen under 90-talet. De flesta av dessa miljarder ligger utspridda och uppbrända i naturen runt om i landet. Heja Sverige!

Nu packar jag trunken, tar mig en proteindrink och blandar aminosyra i drickaflaskan och skuttar ner till gymmet. Håll er i form, ät sunt och älska två gånger om dagen om ni hittar någon som orkar och vill vara med. Vi hörs kanske en gång till idag.
pappa B

"Ett gott sätt är bättre än ett gott utseende"
Skicka en kommentar