söndag 10 mars 2013

Ardennermärren från Polen..slog till igen!

Säg vad ni vill om norskor, finskor och tyskor, den nästan ensamme Justina från Polen är outstanding i klassisk skidåkning. Det visade hon än en gång, då hon vann Lahtis 10 km med 23 sekunder för några minuter sedan. Björgen, världens bästa skidåkerska tvåa och Heidi Weng trea. Då sitter de svenska kommentatorerna på TV4 sport och säger att Björgen gör inte något bra lopp och i samma andetag hyllar de Charlott Kalla för en fin prestation (hon blev sjua, nästan en minut efter segraren) Vilka förbannade rövslickare är inte dessa semesterfirare runt om på idrottsarenorna? Utsända för att rapportera från världens alla hörn, flata, rädda och mesiga så att till den grad att man blir spysjuk av att lyssna. Det är bättre att köra sändningarna utan ljud, för berätta vad som sker de kan de inte utan svammlar om allt annat än de pågående tävlingarna, det är de absolut proffs på.
Jag vet att min gode vän greven uppe i Hälsingland sitter och är lika förbannad som mig och många fler än oss. Skicka dit folk som är intresserade av skidåkning, kan snacka utan förskrivet manus och som hellre vimmlar med åkare/ledare än sitter på hotellrestaurangen och sippar rödvin! Ni är så förbannat dåliga att det är konstigt att inte svenska folket slår näven i bordet. Svenska Skidförbundet de ler i mjugg och tackar och tar emot för de får ju blommor även om bästa svenska kommer bland de 10 bästa och resten runt 30-50:e plats och det värsta av allt, tjejerna och även killarna tycks nöja sig med detta. Vad fan har dom då nere på tävlingarna att göra.

Lika illa är det hos skidskyttarna. Kolla Carl-Johan Bergman som pratar reklam för laseroperationer av ögonen. Han har aldrig sett så bra tidigare som nu efter operationen. Något fel måste det ha gått för han skjuter ju som en kratta. Han var bättre då han såg dåligt. Ferry, rak i ryggen skall ha heder av sina dåliga insatser i år, han säger som det är att han inte orkar mer än han gör, inget djövla svammlande ht loch dit. De kvinnliga skidskyttarna är helkassa och varje tävling så säger dönickarna som kommenterar att det tar tid, om några år så kommer de att bli bättre. det har man sagt om bland annat Elisabeth Högberg de senaste fyra åren. Kanske hon kan prestera vid 30 fyllda men då har övriga världen förmodligen efter som de har en annan inställning tagit ett par steg ytterligare och tant Högberg får finna sig att sluta på 40-50:e plats även i framtiden.
Svensk elitidrott är ett djävla daltande hit och dit och man får absolut inte säga att någon är dålig för då
börjar de grina och söker psykisk hjälp, klagar hos någon ombudsman och så är karusellen i full gång. Med bättre frenesi än själva tävlandet. Hur står det till med återväxten? Jo samma velande där med, ullidullande och försiktighets tänk på gränsen till platt fall.

Nu fortsätter den här söndagen med sockersöta transar i rutan, mjukisar och välbetalda pellejönsar som gör den ena såpan efter den andra och jag tar mig en promenad och skiter i hela systemet.
Innan jag sticker ut så säger jag Grattis! till Edla och Ada hur fan man nu kan ha blivit kristnad till dessa knepiga namn. Kal & Ada är ju töntsymboler här i Göteborg så OK, men sen då? Edla kommer från Tyskland och skvallret vill framhålla att Olof Skötkonung hade en drottning som hade namnet Edla. konstigt nog finns det 1.000 madammer som har detta som tilltalsnamn här i Sverige idag. Ada är det bara 700 av. Namnet kommer från hebreiskan och betyder prydnad. De få Ador jag känner till kan man absolut inte kalla för prydnad, men vadå?

Pomperipossa i Monismanien, den arga insändaren från Astrid Lindgren publicerades i Expressen den 10 mars 1976. Det hela handlade enligt Astrid själv om de höga skatterna i landet. Den 10 mars 1920 bildade Hjalmar Branting den första helt socialdemokratiske regeringen, Det var dagen då allt elände startad i landet.

Nu tar jag mig en liten kopp kaffe Latte Macchiato Caramel och skiter i världen.
pappa B

Skicka en kommentar