lördag 9 mars 2013

Nu brakar eländet loss...

Dottern, hennes kompis och kvinnan skall nu förbereda skinnsoffan och borden med diverse smågott, filtarna plockas fram och arga ögon spänns i mig från alla håll så fort jag bara öppnar munnen. de skall titta på det mest larviga och överskattade TV-program som finns. OK de skall fylla 15 så Munther, Ewald och Stjernberg ligger ju bra till hos tjejerna, medan de med förskrämd blick och en grimas i ansiktet buar ut farbröderna Ravaillacz (vilket djäövkaartisknamn, inte en enda en kan uttala det).
Det mest idiotiska som hänt och det är bara Christer Björkman själv som får ståpäls av att se en läbbig man i fez och vuxenbjölja glida ner på scen. Hoppas verkligen att den här pajazzon vinner hela skiten och får åka ner och skämma bort allt de som den svenska musiken står för. Handen på hjärtat det är fan inte mycket bättre än så här. Den musik som det är värt att lyssna på, den kommer aldrig oss vanliga människor till handa. Den fryses ut av demon producnterna, ryggkliarna och rövslickarna hos de stora multinationella bolagen som har mer datamaskiner än pianon och ståfelor. Mitt i den skiten står Christer Björkman och flinar i sin blanka, stålgrå kostym, välputsad som en båt som skall ut på jungfrutur i böljan den blå.
Den lilla fjollan, transan eller vad fan hon nu är, Yohi heter nog Karl-Eva och kommer norrifrån. Den melodi är annorlunda och med sitt Manga stuk kanske han är den enda som borde åka ner till finalen, men vem fan vågar släppa ner en norrlänning som varken är pojk eller flicka och dessutom sjunger och pratar på Japanska till en final? Jag tror att Yohi, detet vinner i kväll! Gubbarna kommer att få massor av röster som naturligtvis stjäls från de andra artisterna och visst vore väl det någonting i stil med Svante Thuressons trummande på kastrullen en gång i tiden då man förstod texterna, kunde gunga i sakta mak till musiken och inte behövde varken öronproppar eller mörka solglasögon för att se och höra dem.
GP tippar att "gubbarna" skall komma sist herreje så fel de kommer att få. Både Jan Andersson, Johan Lindqvist (ofta ganska sunda kommentarer, totalmissar idag) och Daniel Claeson tippar. Att detdet skall vinna de är de överens om och att rockfiguren Raf sjal bli tvåa där sket de sin också på tummen...

Så här blir det ifall ni vill veta det och inte vill titta. tror också att detet Yohio vinner, ganska stort, tvåa blir Munther, trea Ewald och fyra kliver gubbarna in som...resten är ovesäntligt liksom hela det här dyrbara spektaklet är

Vill ni backa upp riktig musik hörs och känns men tyvärr inte syns. Detta på grund av att vissa figurer sover för nära varandra, enbart förpengar. Gå in på MUSIKUPPRORET 2013 på fejjan och ge dem ett gilla. Det är den hä musiken som borde representera Sverige ute i vida världen och inte den här plokagrisblandningen A la Björkman & Co som visas upp år efter år.

Nu sitter jag in i min garderob, stänger dörren och hör eländet ändå...
pappa B
Skicka en kommentar