fredag 8 mars 2013

Dagarna rullar på i jämn takt och nu är det fredag igen...

Är det för att man fyllt år så förbannat många gånger som veckorna går så fort eller blir timmarna bar 50 minuter nu för tiden. Nåt som är fel är det under alla omständigheter för tiden går snabbare och snabbare tycker jag. Hinner precis städa av bordet inne i stora rummet efter fredagsmyset så är det dags att duka fram igen, för nytt fredagsmys... Dammsugaren står förberedd, massagefåtöljen med mysig pläd och självplågarmaskinen, hantlar yogamattan, till och med några så gott som oanvända golfklubbor står förberedda, allt laddat för spektakel av något slag inför den stundande helgen. På löpbandet ligger en fantastisk makaper, min ena massageapparat med infrarött ljus som alstrar värme. Detta är en verkligt förnämlig maskin skall ni veta. Trötta muskler blir som nya.


Och skulle inte det hjälpa så har jag en helt ny, oöppnad burk med Tiger Balsam. Det är det bästa balsam som finns om du skulle känna dig lite ur gängorna vid något tillfälle. Testa med en liten klick under pungen så får ni se vad som händer. Tag fram stålborsten för det måste ni ha för att få håret på huvudet att lägga sig tillrätta efter en stund. Ni kan ge er attan på att det sätter full fräs på hela gubben. Ni som måste tugga i er Viagra, släng er i väggen, en minimal klick Tiger på pungen gör dig till Stålmannen. Att kulpåsen blir illröd och rynkar ihop sig ännu mer det är skit samma för effekten blir dessto mer behaglig för er bägge två...

Om inte ni visste det så har faktiskt alla som heter Siv, runt 30.000 har detta som tilltalsnamn, namnsdag idag. Grattis lilla Siv där uppe i Vuollerim. Jag hoppas att gubben John har gett dig kaffe på säng och lagt en klick TB på kulpåsen. Hurra hurra till dig och alla andra Sivar i riket!
Enligt den nordiska mytologin så hette Tors hustru Siv och namnet betyder hustru, så nu vet ni detta.

Den 8 mars 1944 tilldelas Ingrid Bergman en Oscar för sin roll i Gatljus. Samma dag fast året var 1817 så trillade poeten Anna Maria Lenngren av pinnen. Känner du inte till henne? Jasså, det gör inte jag heller.
Eftersom det är den allmänna kvinnodagen idag så tänker jag gå klädd i kjol och top här hemma idag, bara för att visa kvinnorna min uppskattning. Jag hoppas att de går klädd i byxor och slips när det blir den allmänna mansdagen år 2025!
Den första käringen som tilldelats ett certifikat för att flyga motordrivna flygplan var baronessan Raymonde de la Roche i Frankrike. Detta hände just den 8 mars 1909.

Gammelkungen V-Gustav han som lirade med bollarna ni vet och den dåvarande kronprinsen Gustav Adolf satte käppar i hjulet för prins Sigvard då han valde att gifta sig med  Erica Patzek, en kvinna av folket. Giftemålet genomfördes den 8 mars 1934. Prinskappan rycktes undan och Sigge han levde lycklig i alla sina dagar med sin lilla folkliga Erika. V-Gustav och Gustav Adolf dog olyckliga bägge två och kommer ni ihåg vilken djävla ful käring Gustav Adolf var gift med. Fy för den lede och ilsk var hon visst med? V-Gustav han hade både och han.....

Nu skall jag in och kolla lite på hästarna som skall göra mig och ett helt gäng av goda vänner och bekanta till miljonärer i morgon. Ni får dra på er en tröja om ni skall ge er ut. det är kallare ute än vad du tror. Våren är på väg, det har man lovat på väderlekstjänsten i snart 14 dagar. Men...det vet både du och jag att den är utan deras fjantande med väderkartor och en massa dravvel.
pappa B
Skicka en kommentar