måndag 11 mars 2013

Ser med spänning fram emot det nya Göteborg


För någonting måste naturligtvis hända vid nästa val. De pellejönsar som sitter i det kommunala styret här i Göteborg måste ju rimligtvis lämna plats åt riktiga människor. De som lärt sig räkna plus och minus, lever med fötterna stadigt i den blålera som håller staden ovan vattenhytan och de rostiga spårvagnarna rullande.
Göteborg måste styras av folk med både hjärta och hjärna och inga figurer som mer liknar "Papphammar" än en vanlig sund och vettig människa. Folk som är realistiska men ändå har visioner men framför allt av folk med råg i ryggen och kraftiga nypor. Inga svansvickande mesar, nickedockor som bara skyller på varandra när de inte skrubbar varandra på ryggen på Hagabadet. Folk med ansvar för innevånarna i Göteborg och deras pengar.
Inga självvalda experter som slarvar bort 600 miljoner på spårvagnar som inte rullar och skulle de plötsligt göra det så rostar de sönder direkt? Inte heller folk som satsar miljoner på ett biljettsystem på dessa skraltiga vagnar som var så svårt att komma underfund med och fungerade så dåligt att man valde bilen, cykeln eller gick istället för att ta vagnen. En kommunal transportkollaps med andra ord. Under tiden lägger man ner skolor och avskedar lärarna?
Nu är det dags att starta lobbingen för att få väck hela detta patrask och även de som sitter på sina mjuka stolar hos Västtrafik. Ut med skiten och låt dem få bekänna färg ute bland oss andra pensionärer och knegare. De har mossat färdigt och slarvat bort nog av våra skattepengar. Pengar, som kunde ha lagts på sjukvård, barnomsorg, skola och pensionärer och inte på ej fungerande, rostade spårvagnar från Italien, krånglande biljettsystem som sällan fungerar och trängselskatter.
Det var detta!
Så har vi inhängnandet av Hisingen, det är en annan het potatis. Nu är det ju så att alla vi barn som fötts här i Sverige, vi har redan som embyro blivit försedda med en stämpel i pannan -Jantelagen- står det instämplat där. Vi stänger brödintaget, flyttar oss lite åt sidan och så är det bra. Vi är som de tre aporna, en håller för öronen, en för munnen och en för ögonen, vi finner oss i allt. Tiger still som min morfar sa då mornor höll på att spöa upp gubben hemma på gården i Porjus.
De filurer, som över våra huvuden har byggt upp detta med trängselskatten borde fan i mig få simma till Helsingör och aldrig mer återvända till Sverige. Titta på mina vänner ute på Hisingen, de kan knappt gå ut och hämta posten utan att drabbas av trängselskatt? Denna uppbyggnad av kameror här och där är så illa planerat så man kan undra om de låtit några barn på en förskola i Örgryte gjort det.
Dags för totalbyte av den så kallade "Göteborgs modellen" till nya vettiga människor med hjärtat på rätta stället och en fungerande vanlig allmänbildad hjärna. Inga lobotomerade akademiker som filar sina naglar istället för att ta ett riktigt grabbatag ute i det fria. Vakna upp nu Göteborgare oavsett varifrån ni kommer!
pappa B

"Det finns medicin mot galenskap, men inte mot dumhet"
Skicka en kommentar