torsdag 13 juni 2013

Tänk vad kul det är att leva...


...inte minst när man är bakom flötet. Finns det något mer rogivande (förutom att ro ut båten på sjön) än att sitta och titta på ett flöte. Rätt som det är så guppar det till och försvinner ner under vattnet. Kort motryck och snart har du en sprattlande liten firre i båten (jag har numera ingen båt, den har illbattingar stulit). Korta mothugg gjordes även i partiledardebatten, men Mr Flinthead och hästsvans ekonomen i duon Reinfeldt & Borg fick igenom sina förslag utan större knot från övriga partier. In i drivbänken klev vänsterpartiets Jonas Sjöstedt direkt då han menade att andelen kvinnor i Sverigedemokraternas riksdagsgrupp är mindre än andelen kvinnor i Iraks parlament. Helt rätt men ett konstigt uttalande av en mes i manchesterbyxor i ett parti som förr både syntes och hördes lång väg, men idag står med armarna hängandes utefter sidorna, och består av unga skäggiga mesar som bara säljer dåliga tidningar i och utanför olika köpcentra. Då och då rycker de till när S och MP-s aktörer höjer rösten, då hakar de på. Kanske kan de få en procentenhet till i nästa val. (önsketänkande)
Dessa leksaks kommunister kommer att bli överkörda av SD så det stänker om det vid nästa val. Tjoff säger det bara och så kan Jonas S och hans skäggiga tidningsförsäljare slänga sig i väggen.

En som körde ända i i kaklet var Therese Alshammar som den 13 juni år 2007 satte världsrekord på 50 meter fjärilsim i långbana vid tävlingarna nere i Barcelona. Heja Tessan! samma dag fans 1854 föddes Jenny  Nyström, tomtens mamma. Den 13 juni 1901 hoppade Tage Elander ut i stora världen med ett skrik. Han har ett svårslaget svenskt rekord, vem fan kan numera sitta 23 år som statsminister?
Den 13 juni 1909 blir det förbjud att sälja tobaksvaror på gatorna på söndagar i Sverige. Redan då fixade man fram det första av numera hundratals idiotiska förbud i det här landet.

Om du inte har koll så kan jag berätta att idag har Aina namnsdag och Aino med. Man hör ju direkt att namnen har finskt påbrå och så är fallet. De två namnen betyder det enda. Nu vet ni detta. Vad ni däremot inte vet är att det är ganska många Ainor i landet. Inte mindre än 115.900 stycken och 10.000 damer har detta som tilltalsnamn, och säkert har 9.994 av dem finsk härstammning. Aino är det bara 1.600 som heter som första namn.

Ja jag säger då det, vilken kunskap jag öser på er. Alla mina tre läsare kommer att bli fullproppade med vetenskap och djävulskap innan år 2013 är till ända. Gå inte ut, vår Herre har vridit på alla kranar för fullt och det lär fortsätta hela dagen enligt vädermogulerna. Sätt dig i soffan tag en wirre och rök en cigarr, det gör lille Johan, min nya fiskekompis, när han skall mysa
pappa B

Skicka en kommentar