torsdag 25 juli 2013

Drömmarna som sprack..

"Drömmen sprack" skriver dagens GP på första sidan av del 2. Ja det gjorde den med besked. Men den är inte bara i damfotbollen som drömmarna spricker, nej då de är långt ifrån ensamma om att se guldet gå upp i rök.
Här kommer vatten, det som Vattenfall levt på i alla år
Kolla bara på det skitförnämliga Vattenfall. Deras framfart ute på den fria marknaden har skett på jävligt vingliga ben. När det inte fanns möjlighet att förstöra mer av de svenska älvarna då tog man ett skutt ut i stora vida världen för att plocka hem lite mera guldägg. Nåja så stort hopp blev det inte förvisso, men man kom i alla fall ner till Nederländerna och stoppade nosen i en stenkolsgruva och en gasläcka. Sedan fortsatte man med samma buss ner till Tyskland och gick med utsträckta armar rakt in i ett nytt stenkolskraftverk med 14,5 miljarder. Som om inte detta skulle vara nog så köpte man upp Nuon för 104 miljarder som nu senast fick avskrivas med nära 35 miljarder...Idag är Nuons tidigare VD, Öjsten Löseth koncernchef på Vattenfall. Så det kan bli?

Vattenfall blöder kraftigt och har gjort en brakförlust. Tur att man han kratta färdigt hemma i byn innan den här smällen kom. Det gamla ordspråket säger bli vid din läst och det liksom så många andra gamla ordspråk stämmer till 100% även än i dag.
-Vi är absolut inte överraskade säger Miljöpartiets ekonomisk-politisk talesmanPer Bolund.
-Ny ledning och nya direktiv för hur bolaget skall skötas, det säger Ulla Andersson, Västerpartiet
-Otroligt stora nedskrivningar, det är klart att det är allvarligt säger Stefan Löfen, sossebossen. Han vill att en haverikommision granskar Vattenfalls kris.
pappa B
Skicka en kommentar