söndag 28 juli 2013

En härlig dag i Anten


Spenderade en lördag upp hos vännerna Lasse och Sinikka i deras stuga i Anten. En väninna till Sinikka hade kommit från Finland och det passade bra med lite fisketur då det är ett av hennes stora intressen.
Full riggning av båt och fiskedon och så ut på Antens vatten. Det var varmt i luften och det kraftiga åskvädret hade inte gjort så stor nytta mer än fyllt på med lite vatten. Dessutom var vattnet i Anten hela 23,5 grader och detta är fantastiskt med tanke på att sjön är riktigt djup på sina ställen. Ett par timmar på sjön, inte ens ett napp. Massor av fisk på ekolodet, men de gick väldigt djupt. Testade även att meta men fisken var på helt andra tankar. Som tur var så finns det tack och lov inga katter i närheten av Lasse och Sinikkas stuga så man slapp ju ha uppvisning för dom.

Sinikka vid spisen och det blir mästerlig mat. Nu var de två matglada finskor som huserade runt och gissa om det bjöds på en riktig dunderfest men rödvin och kött av högsta klass. Detta var plåster på såren efter det misslyckade fiskarfänget, så känslorna vreds rätt igen.
Bastun var på för fullt och snart svettades man bort några hekto inne i värmen. Deras bastubygge är av världsklass och måste upplevas på plats. det slank ner en starköl under badande och med ett saligt flin i ansiktet slappnade man av och såg hur solen sakta smög sin ner bortom skogen på andra sidan sjön. Ut på balkongen med kameran och föreviga den vackra bilden. Med en färsk midnattssol i minnet som lade sig ner i Porjusselet så måste man ända vara ärlig och säga att solnedgången över Anten är minst lika vacker, nästan. Tack Lasse o Sinikka för en fin dag i mitt liv.
pappa BSkicka en kommentar