söndag 18 augusti 2013

Minsta fiskaren fick största fisken...

Trots blött väder och ganska friska vindar så hade Majornas Sportfiskeklubbs Tjejmete lockat över 125 tappra damer i alla åldrar. Hela kanalen kantades av rosa metspön och det grinades illa åt de små sprattliga maggots som man fick sätta på kroken. Fisk fanns det gott om och stämningen var på topp trots vädergudarnas spökeri med vädret.

-Nästan rekord, sa gubbarna vid sekretariatet när jag frågade hur många som var anmälda. Och man räknade in drygt 125 deltagare så alla rosa metspön tog slut. Väldigt många fick fisk och det bjöds på flera olika stilar. Några av småtjejerna tröttnade efter ett tag och tog sig en macka med nallepålägg och lät kroken ligga kvar på torra land. De riktiga metar entusiasterna hade full utrustning och satt koncentrerade och kollade sina flöten. Största fisken fick den minsta deltagaren och stolt visar hon upp sin fina abborre för mig när jag tittade förbi. -Jag blev kletig och händerna , sa hon och log med hela ansiktet. Stolt pappa var med och krokade av när hon landade bumlingen.

Roligt att se så många kvinnor fiska och visst finns det många av de som fanns med idag som även är duktiga sportfiskare även när det inte är tävling. Sportfiskeklubben Fjällorna fanns med och hjälpte till och här fick man en fin chans att värva nya medlemmar till den riksomfattade tjejklubben.

idel glada miner trots att regnkappor och regnställ åkte på. Men som experterna säger, det finna aldrig något dåligt väder, bara felaktiga kläder. Vem som vann hela tävlingen det har jag ingen koll på just nu men det skall bli kul att se vilken vikt segraren lyckades rycka ihop under de timmar som tävlingen pågick.
pappa B
Skicka en kommentar