onsdag 16 oktober 2013

Idag blir det Gråbo och Floda efter träningspasset...

Olagligt vägarbete, hej vad det går.
Idag bet det till lite extra när ytterdörren öppnades och kvinnan smet iväg till jobbet. Bara 5,6 grader visade termometern. Burrr, nu är det nog dags för en djupdykning i lådan som innehåller varma långärmade undertröjor och långkalsingar snart.

Kolla bilden. Det är svårt att vara laglydig och hålla 50 km/tim när bilen med skyliten kör 65. Vad gör man? Trampar plattan lite längre ner mot durken och kör om givetvis.

En som inte trampade några plattor mot durken var drottning Marie Antoniette. Nej min själ, hon avrättades den 16 oktober 1793 under revolutionen i Paris. Betydligt behagligare hade Nordvietnams chefsförhandlare Le Duc Tho som fick mottaga ett delat Nobels fredspris den 16 oktober 1973. Han delade priset med Henry Kissinger för mig ett mycket konstigt val av pristagare, men skit samma...
Finn har namnsdag idag. Man kan inte säga att alla Finnar har det för det blir ju galet men alla som heter Finn kan vi hurra för. Det är ett gammalt nordiskt namn som kan betyda vandrare, men även kan betyda same. Därom tvistar de lärde. Runt 800 grabbar heter Finn i tilltalsnamn av de 1.200 som finns.

Nu är det snart dags att packa ryggan och fatta stavarna, vi kör stavgång 5 km innan gymmet idag. Ivan den förskräcklige och jag. Han är en seg gubbe och ger sig inte i första taget, en snäll kille och en bra träningskompis.
Uppmjukningen efter våra hårda pass gör han genom att gå på buggkurs och köra vattengympa med tanterna. Skam den som ger sig.
pappa B

"Att bli far är inte svårt, men att vara det"


Skicka en kommentar