fredag 29 november 2013

Idag börjar det på allvar i längdspåren...

36-40-53 och 86:a där har vi de svenska damernas placeringar i gårdagens skidskytte i Östersund. Fattar ni att man inte får någon större lust att skriva om detta. När sedan storfräsarna bland herrarna också sköt som kråkor då tog resten av bensinen slut hos den här gubben. Tack i alla fall till Tobias Arwidson, det enda lilla ljuset om än ett värmeljus i det svenska skidskyttemörkret. Tobias gjorde en mycket bra skjutning (med sina mått mätt) och hade även fått till åkningen den här dagen i Östersund vilket resulterade i en 22:a plats. För honom en av de främsta placeringarna i världscupen. Kan han bli den viktiga länken i ett svenskt stafettlag i vinter? Jag hoppas det.
Björn Ferry hade den andra bästa åktiden, men när bösspipan går som en gräddvisp kan man inte räkna med att komma bättre till, än 31:a. Resten glömmer vi!

Nu börjar allvaret ute i längdspåren. En minitour i Kuusamo öppnar upp idag med en klassisk sprint. Nu är det upp till bevis för Teodor Peterson & Co att visa vad sommarens träning gett. Har Hellner slipat formen tillräckligt på hemmaplan i Gällivare? Kan Kalla prestera lika överlägset som hon gjorde i Bruksvallarna? Var står norskorna och övriga världseliten. Det blir spännande att se. Det drar igång klockan kvart över tolv idag.
Klart jag sitter bänkad framför TV-apparaten, fattas bara.
Nästa stora längd drabbning blir den 7-8 december i Lillehammer och sedan drar man vidare till Davos i Schweiz den 14-15 december och glider sedan in i Italien och Asiago den 21-22 för att avsluta 2013 borta i Oberhof med starten på Tour de Skii den 28-29 december. Touren fortsätter den 31-1 i Lenzerheide en dags vila med förflyttning till Cortina-Toblach där man kör fristil 15 och 35 km jaktstart den 3 januari. Sedan väntar den avslutande bergsklättrinngen den 4-5 januari i Val de Fiemme. En jäkla tuff månad väntar våra svenska längdåkare.

Lika stressigt hade säkert Tomas Erikssons mamma den 29 november 1958 när hon födde sin son, Hans Tomas, numera känd som Orup! Kom ni ihåg låten han slog igenom med? Just det -Vill du inte ha mina kyssar, får du inte mina pengar- En go gubbe tycker jag.

Rjäl laddning till frukost. En liten skål men turkisk yughurt och frysta körsbär, ett kokt ägg och tre gulor, (grabben käkar bara vitorna) ihoprörda med finhackad röd chili och lite gul lök + några sockerärtor. Inte undra på att man far fram som en Duracellkanin, proteinladdad till max.

Idag blir det bara assist till jäntan nere på gymmet. Själv vilar jag till måndag då det blir nya friska tag. Skall försöka genomlida den här fredagen med, hur svårt det än kan bli. Antagligen syns vi efter l'ngdåkningspremiären i Kuusamo. Ha en underbar dag ni som kan!
pappa B

"I de högre kretsarna gifter man sig med en kvinna, lever samman med en annan men älskar bara sig själv"
Skicka en kommentar