onsdag 27 november 2013

Klart försvagad trupp i Kuusamo...

Detta kom i mailet idag. Avsändare Svenska Skidförbundet:
- Tiden är inte riktigt mogen än för Johan att gå in i skarpt läge. VC-premiären med sprint, 10 km klassiskt och 15 km fri stil i tur och ordning är tuff. Det krävs en kropp som är hundra procent redo, och riktigt där är inte Johan medicinskt idag, säger landslagsläkaren.
Förbundskaptenen Rikard Grip har haft en tät dialog med Johan Olsson de senaste dagarna och säger att beslutet är logiskt:
- En OS-säsong chansar vi inte eller tar några som helst risker. Vi säkrar upp Johan så vi inte riskerar att han blir sjuk igen. Min förhoppning är att Johan är klar för start i norska Lillehammer 7-8 december.
Jens Eriksson från Dala-Floda ersätter Johan Olsson i Kuusamo.

Inga glada besked för en skidälskare som följer de svenska åkarnas framfart runt om i världen. Har mitt norrlandshjärta fyllt av devisen "i vita spår" ända sedan jag satt framför radioapparaten hemma i Porjus men penna och papper och skrev tider då Veiko Hakulinen, Harld Grönningen och Sixten Jernberg kämpade i spåren. Att jag långt senare skulle bli god vän med Sixten och träffa honom flera gånger uppe i hans anläggning i Lima, var en ynnest, få förunnat.

En Hellner i storform, en Rickardsson, återställd efter olyckan och en nyfiken, pigg Tiio Söderheilm kanske ändå kan hålla humöret på topp till helgen. Teodor Pettersson blir svår att stoppa, även för de vildaste norrmän då det gäller årets sprintcup. Jönsson vilar också men lär väl komma i full vigör vad det lider. Jobbigare verkar det vara för frugan hans. Lilla Anna Haag har inte hittat formen ännu och frågan är om hon hinner hitta igen den innan säsongen är över. Tycker nog att förbundet borde låta henne göra det utan att beöva dra på sig de vita landslagstrikåerna den här gången. Förvisso gjorde hon en urstark uppåkning (eller så var de andra mindre bra) när hon åkte upp sig från 14:e till sjätte plats uppe i Bruksvallarna.
Här finns det unga hungriga flickor att tillgå, så låt Anna hitta formen i lugn och ro på hemmaplan...
pappab

Skicka en kommentar