lördag 4 januari 2014

50 sekunder efter kommer aldrig att vara godkänt för mig!

Södergren, häng en bössa på ryggen och byt diciplin dina sista år i spåret!
Jens Eriksson och Sara Lindborg skall åka och hämta ut sina OS-biljetter!
Skicka med Magnus Jonsson som fjärde man i Skidskyttestafetten!
Ferry, Bergman, Lindström och Jonsson, det räcker resten kan stanna hemma!

"Mupparna" i Vinterstudion har gjort det igen. Calle Halfvarsson är 50 sekunder efter segraren Northug i mål på 10 kilometer och där sitter Anders Blomqvist och tycker att det är godkänt? Inte är det väl konstigt att det är fem norrmän bland de tio främsta när svensk så kallad Expertis tycker att en 11:e plats nästen en minut efter segraren är godkänt- -Det gjordes ett felval av skidor var deras kommentar och i nästa andetag så säger man att Calle H hade nog den bästa tiden av de som åkte ovallat. Det är fär för helvete ingen tävling i OVALLAT eller VALLAT! Först och snabbast över målllinjen är det som gäller så även här i Tour de ski!

Jens Eriksson kom med till turen som reserv. Självklart skall han med till OS och gubben Södergren kan stanna hemma. Tycker att han skall satsa ett par säsonger på skidskytte. Oavsett skyttet så kan han säkert platsa bland de nötter som har abbonerat på plats i det svenska landslaget i den diciplinen.
Daniel Richardsslon har ju varit skadad och gör det bra som kommit tillbaka så starkt som han gjort. Ingen skugga skall falla över honom i dagsläget, han kan nog prestera bättre borta i Ryssland om han fortsätter vara frisk och kry.

Så är det dags för damerna att ge sig iväg på 5 km klassisk skidåkning om ett par timmar. Sara Lindborg ligger på en tionde plats i sammandraget och kan hon klämma sig in mellan norskor, finskor, amerikanskor, tyskor och italienskor och en och annan polska så kanske hon kan finnas kvar bland de tio första innan slutetappen och klättringen uppför slalombacken i morgon. Den lilla mörten Anna Haag har piggnat till och fått tillbaka lite spring i benen och även Emma Wikén verkar ha kvicknat till. Kanske, kanske kan vi få ihop ett skapligt stafettlag i OS. Men bara kanske.

Nu är det skidskytte, jaktstart och där hinner man både brygga kaffe och ta första koppen innan de svenska deltagarna får starta. Antagligen har de första redan skjutit och är på väg ut på andra sträckan. Ingen höjdare precis. Men jag kan ju inte låta bli att titta i alla fall.
Wolfgang P vill tillbaka och hjälpa Sveriges skidskyttar. Släpp in gubben omedelbart och sparka ut alla nickedockor.

pappa B
Skicka en kommentar