måndag 20 januari 2014

Kylans grepp över landet...

Det tar sig som mordbrännaren sa när han hällde bensin på elden...Kylan kom och slog nästan knock out på hela riket. Hemma i norr hoppar kvicksilvret mellan 35-40 grader och det är garanterat myggfritt på Muddusmyren idag. Här nere visade termometerna -4,5 kombinetar med isande västanvindar med påskjut från havet, inte så pjåkigt det heller. Och så kom det ett tunt lager med snö som faktiskt ligger kvar. Det är nästan så att man plockar fram skidorna från källarskrubben. Faktiskt så var det så att den 20 januari 1940 så hade Europa en liknande köldvåg som vi har just nu. Det snöade på Rivieran och Themsen fryser för första gången på 50 år. Få se om detta händer i år igen, vem vet.

Idag har Fabian och Sebastian namnsdag. Kommer ni ihåg att de låste in Fabian B i en trälåda borta på Gårda för några år sedan. Man kanske skulle tycka att det vore dags igen då jag är fruktansvärt less på både han och hans röda stickade väst i TV-rutan. Lika tjatig är Sebastian som företräder Lidl i  alla deras reklamfilmer och står som pappfigur i naturlig storlek utanför och inne i affären. Men jag skall inte vara så snorkig så är tidigt på dagen,. grattis på er grabbar! Ni kan ju inte rå för att ni fått dessa namn och har namnsdag just idag när jag klivit upp med huvudet först ur sängen...

Några som har det jobbigare är KDS:arna. Utan badgossen Svensson som ankare och omslagspojke så ser det nu ut som om pajasarna från frikyrkoleden i landet får krypa ner under sin filt för gott. De har inte många procent att stötta sig mot inför det stundande valet och det skall nog till ett kraftigt ökat tempo och mer frenesi i bönerna + en ny frontfigur om man skall få vara med och leka i riksdagens sandlåda igen. Tack och lov!

Mer drag under galoscherna var det den 20 januari 1885 då L.A Thompson från Coney Island i New York tog patent på berg- och dalbanan. Buzz Aldrin, kommer ni ihåg den tjommen? Näää naturligtvis, för vem fan är intresserad av att veta vilken man som var tvåa på månen. Han föddes nämligen den 20 januari 1930.

Den 20 januari 1990 beslutade det Internationella Friidrottsförbundet att ta ifrån Ben Johnson hans världsrekord på 100 meter. Otillåtna sockerbitar i kaffet gjorde att han fick en enorm fart under spikskorna. Riktigt med fart under skorna hade det här gänget på ölmässan i Stuttgart år 2002. Jag och min vän Christer O filmade för fullt och ölen flödade. Sveriges gladste man blev också gladare den här kvällen och med stor skalle genomfördes filmningen dagen efter. Resultatet blev ändå förvånadsvärt bra. Inte minst filmen från Mercedes Bentz fantastiska muséum, en riktig höjdare och ljudet inne i skallen lät lika högt som Kraftverks bakgrundsmusik.

Nu skall jag snart ner på gymmet. Med knäont så kommer benen att få vila och armarna slita och dra. Kanske magen också skall få bekänna färg vi får väl se hur humöret svänger när vi anträder Lifes Salonger nere på Storås. Givetvs är det Ivan den förskräcklige som hänger med, tuff gubbe den där surjämten.
pappa B
Skicka en kommentar