söndag 16 mars 2014

"Duracellkaninen" Therese skåpade ut tant Björgen både igår och idag....

Ettan, tvåan och trean var norska jenter....i Falun idag!
De fyra första platserna i den totala världscupen för damer
1 Norge
2.Norge
3.Norge
4.Norge
Mer behöver man inte sia om. Norge är världens förnämsta skidnation alla kategorier. Gäller det vinteridrotter så ligger man milsvid före oss gnälliga svenskar och vi må vara otroligt stolta över de få svenska längdåkare som kan klämma sig in bland den Norska dominansen med skidor på fötterna.
Det enda vi kanske kan slå dem i, men det är inte heller 100% säkert, det är i fotboll. För herrar!

Tusentals unga och gamla människor i grannlandet går på tur både med och utan skidor medan vi svanskar äter chips och gnäller. Tror fan att vi inte kan mäta oss med dessa hurtbullar. Det är bara att kliva in i gruppen bland grattulanter och vifta lite försynt med våra svenska pappersflaggor.

Om en dryg timme kommer kommer Martin Johnserud Sundby, gutten som hatade skidåkning som liten att åka inöver mållinjen som totalsegrare av världscupen 2014. Förr var det Petter Northug Jr som hade hand om den saken men när han viker sig, kliver en ny gutt fram och sopar till övriga världen. Vem vet han kanske vinner idag också, den lille skäggprydde Sundby, vem, vet.
Hellner har stela ben, Calle Halvadsson har otur och Daniel Richardsson är grabben med stort G den här säsongen. Heder åt honom och kan han glida in i mål bland de fem bästa idag så skall han ha en eloge av högsta rang för sin insats under årets skidsäsong.
Harvey, Legkov eller Johnsered-Sundby, vem vinner? En spännande avslutning på årets världscup bjuder nästa års VM-arena i Falun på under alla omständigheter.
Jag laddar upp med lite godis framför apparaten och njuter en sista helg av skidåkning på högsta nivå.

Samtidgt hoppas jag att GAIS vinner sin cupmatch mot Athletic FC och slipper drabbas av Fotbollförbundets idiotiska regler för avvancemang där klubbrankningen kan fälla avgörandet. Går detta igenom tycker jag att alla lag borde bojkotta hela cupen.
pappa B

Inga kommentarer: