söndag 2 mars 2014

Framgångar och bakslag, sporten hoppar som ett flöte på ett abborrgrund

Emma Emanuelsson blixtrade till på sin Titan när hon sen i går kväll red hem segern i Gothenburg Trophy under folkets jubel inne i Scandinavium. I dressyrens moment Kür slutade 17-åriga Sofie Lexner på femte plats och jublet slutade nästan inte då publiken i ispalatset hyllade sin nya, unga dressyrstjärna. Från lilla Tosseryds RF kommer Jolin Johansson, sitter upp på sin ponny Santiago och rider skjortan av hela ponnygänget. Vinner GP Ponnyn 2014 utan att blinka.

GAIS drog ner brallorna på allsvenska Norrköping och åkte hem med 3 poäng i starten på Svenska Cupen. Glädjen stod högt här hemma i skinnsoffan. Vi såg matchen på SVT Play. Häcken krånglade sig genom machen mot ÖIS och vann med 2-0 men det satt långt inne. Blå/vitt vann ganska komfortabelt mot Värnamo med 2-0 och det var Sam Larsson som tog tag i taktpinnen och fick fart på sina sega lagkamrater. Lite show och saken var klar.

Så har vi då Frölunda och ishockeyn. Även kallat Finlands B-lag. För närvarande så växlar de mellan segrar och förluster och allt efter som temperaturen sjunker på isen så sjunker även hoppet och förtroendet hos publiken. I går vann Växjö med 4-2. Trotts detta hoppande upp och ner så behåller man sin andra plats i tabellen.

Om en snar timme så drar hela flocken elit- och amatöråkare iväg från Bergaby ner till Mora. För många en sista resa innan St Per rycker i snöret, för några är det mandomsprovet som skall övertyga dem att de får stå upp och pinka. Vasaloppet, nio ganska platta mil, segt som sirap har återigen drabbats av lite tumult då det gäller teamåkarna contra klubbarnas uppställningar i startfållan. En fight som lär pågå ett tag till, även efter målgången i Mora.
Vem vinner då? Blir det en svensk igen Brink eller Thysell, det är frågan. Kommer det någon uppstickare, en ny långfärdsåkare från skuggorna inne i skogen? Det blir tradigt som alltid, fram till upploppet efter Mora parken då det börjar hända saker. En härlig spurtstrid eller kommer någon ny ironman att köra skiten av de övriga 12.000 åkarna och glida ensam fram till kranskullan? Jag knäpper på TV-n om en stund, tar med mig tekoppen, några ostmackor och åker med, det brukar vi alltid göra kvinnan och jag. Nu sitter hon dessvärre hemma hos svärmor i Jerusalmen och lär väl inte få se så mycket av årets upplaga. Men jag parkerar mig i skinnsoffan.

En som åker årets Vasalopp, bara som rehab är boxaren, eller säger man boxerskan Frida Wallberg? Hon har haft en personlig rond ända sedan den 14 juni 2013. Efter den våldsamma knocken vid Stockholm Waterfront då australienskan Diana Prazak slog ut Frida har det varit en kamp på att komma tillbaka. Nu skall hon köra Vaaloppet och ser detta som en fin värdemätare i sitt rehabarbete. Men, klarar hon 9 mil på skidor? -Det skulle bli ett värdefullt kvitto, säger hon till pressen.

Ni får ha en fin söndag och tack och lov så kommer det förhoppningsvis en måndag i morgon, tjoho!
pappa B


Inga kommentarer: