onsdag 12 mars 2014

Grattis GAIS - 120 tuffa år har passerat

Året var 1824 då Carl "Våran" Gustafsson och sex av hans vänner bildade Göteborgs Atlet och Idrottssällskap på Edlunds Café på Storgatan 7 i Göteborg. Deras målsättning var att driva  övning och tävling i allmän idrott, brottning och viktlyftning.

Igår firade klubben sin 120:e födelsedag med pompa och ståt och många grönsvarta hjärtan klappade extra hårt denna afton. Kajskjul 8 var fullknökat av makrillar denna afton och på scenen turades kända GAIS:are att göra succé denna kväll. När Annika Andersson, som är gift med ordföranden Tomas Andersson drog fräckisar på scen, Ebbot Lundberg dundrade på med gitarren på magen och Rickard Herrey sjöng om gyllene skor jublades det bland gästerna. Men när Odelberg trollade fram den nye mittfältskämpen, islänningen Asgeir Börkur Asgeirsson ur en låda då höll taket på att ramla ner. Asgeir tog mikken och bandet lade in den tyngsta hårdrocksväxeln och sedan bröt det loss. Lika tuff som han är på planen är han med mikken i hand och detta är mumma för alla GAIS:are. Islänningen vrålade, gästerna vrålade och kvällens längsta applåd kommade mittfältarn hem. Vad fanns på jubilarernas meny då? Stekt makrill så klart fattas bara annat....Sitter i min skrubb i Angered, lyfter på skinnkepsen och grattulerar!

Blev anklagad igår för att vara rassist och älskare av SD. Men som fristående bonde i det allmänna jordbruket så får man ta sådana smällar. Dessbättre klev några invandrare fram och backade upp mig, både på fejjan och via mail, och därör säger jag, det är inte bara vi svennar som tycker att vissa saker gått för långt här i landet. Att jag sedan framför mina tankar och funderingar med rak rygg och inte sitter och tjuvfiser och vänder kappan efter vinden, det sker tack vara min uppväxt med en rakryggad och ärlig mamma och pappa hemma i Porjus.
Det kommer jag att fortsätta med, det kan ni ge er fan på!

pappa B

"Ett gott hem är den bästa skolan"

Inga kommentarer: