onsdag 19 mars 2014

Heja Gotland

Nu jäklar blåser det vindar som aldrig förr över vår största ö. Ett glatt gäng kommer att göra en start av sitt nya bolag -Gotlandsbåten- snart hemkommen, nyrenoverad och elegant från ett varv i Grekland skall skutan trafikera Västervik-Gotland med priser som kommer att ge de monopoliserande bolagen en rejäl kallsup!
Det billigaste alternativet 100 kronor för enkel resa och då sitter du inte i lastrummet utan i stol på däck - om du vill.. Den mytomspunna ön kommer förmodligen att sjunka ett par decimeter när sommarens tryck sätter in.
16 juni går jungfruturen, kommunalrådet Harald Hjalmarsson  lär finnas med ombord då han kämpat hårt för att skutan och företaget -Gotlandsbåten- skall segla ut.På mässan träffade jag tre supertrevliga Gotlänningar. Jag förstod vad de sa och jag kommer med all sannolikhet att få återse dem ute på ön.Kommer att åka dit, såla k o och dricka sval öl med brudarna. Surjämten Zeke får ursäkta och nyblivne pappan får ta hand om bäbben. Jag skall fira Gotmalnds frammarch på den svenska turisthimlen,punkt och slut.
pappaB

OBS: Ser ni den lilla ankan på bilen? Den som Julia håller i. Den heter Lasse och den kommer fömodligen att resa världen runt med facebook, Instagram och andra  medier men ni skall veta, till 100% att Lasse kommer alltid hem till Gotland igen !
pappa B

Inga kommentarer: