onsdag 19 mars 2014

Idag träffar jag stora delar av världen, på en och samma gång!

Årets TUR-mässa slår upp sina portar nere på Svenska Mässan här i Göteborg. Deta är den 31 omgången som flera av världens alla länder visar upp sina muskler för turistbranschen. Jag har varit med på 29 av dem, snacka om trogen besökare. Ena gången jag missade var jag i USA och den andra var jag i Japan. Detta brukar vara årets trevligaste mässa här i Göteborg med hård konkurrens från Bokmässan och under de senaste fem åren kanske den har svajjat men håller fortfarade sin fana högt. Detta är Skandinaviens största resemässa och visst har Stockholmarna varit och ryckt och slitit i konceptet men inte lyckas slå knock out på oss Göteborgare, tack och lov. I år har flera av de tidigare utställatna som haft ett uppehåll kommit tillbaka och i år finnsdet 111 länder representerade.
Under TUR-mässans publikdagar inleds spektakulärt under fredagen där man även kombinerar årets vanliga mässa med Nordic Outdoor. Klockan 13.00 kommer tre tuffa killar att gå på lina mellan hotelltornen, 60 meter över marken.
Petter Aker, Stefan Drouget och Olle Romberg heter grabbarna. Petter Aker har visat sig på styva linan tidigare då han gått över Sognefjorden, 350 meter över vattnet! Jag får svindel bara av att tänka på det.
pappa B

Inga kommentarer: