lördag 12 april 2014

Nu sprättar vi en Rioja...en limited edition

Nu skall vi smaska i oss en liten läcker köttgryta med purjulök, färsk nykokt broccoli, smörstekta strimlade bondbönor och en potäta.
Givetvis skall detta avnjutas med ett gott rött vin, en Rioja a la 2009 limited edition. Fint skall det vara som bondgubben sa när han fick mahognyflis i röven...

Flaskan sprättas för att få dekanteras och kocken (jag) tar mig en liten skvätt, bara för att testa.

Naturligtvis gäller det att låta det spanska vinet få en central plats i vinstället och på matbordet nu när jag snart skall glida ner till sand, sol och supermat.

Skåååål alla våra vänner, nu skall kvinnan och jag mysa till det. Fram på kvällskvisten blir det till att gröpa ut lite ur wiskeycheddarn och gosa i oss en fransk vitmögelost. Efter detta vet ingen vad som händer!
pappa B

Tasting notes

This exceptional and unusual Rioja is made from 40 year old Tempranillo vines grown in the Rioja Alta. It is a limited production Crianza, fermented in large oak barrel rather than steel vat and matured in barrique for 14 months in French oak and a further 9 months in bottle before release. The wine displays an intense dark garnet colour with aromas of fresh red berry, plum and cherry followed by subtle oak and smoked notes on the palate, with well structured tannins and a long balanced finish.

Skicka en kommentar