söndag 12 april 2015

Fuktigt, vindstilla och nu jäklar kommer snart sommarvärmen på allvar...

Det har varit skitväder ett par dagar nu. Kall blåst och dåligt med sol. Även om temperaturen snurrat mellan 14-18 grader + så gör vinden att man fryser. Idag var det vindar som fick allt mjäll och samtliga inneboende löss att flyga åt helvete. Alla kepsar, hattar, kassar, papper och andra mindre viktiga grejer blåste omkring borta vid våra banor idag. Men nu...solen är på G det säger väderexperterna och då blir livet genast lite gladare här nere bland palmerna.

Vi har ett specialställe -Gran China- en av Torres i särklass bästa kinesiska matställen. Billigt så man skäms och fantastiskt god mat + en super service. Snabba, glada och trevlig är de, hela personalen. Väljer man den billigaste varianten väljer man mellan vårrulle eller någon soppa, tomat eller kyckling. Fem olika varmrätter finns att välja på och så får man en kopp kaffe eller en liten kula glass som dessert. Till detta ingår en halv flaska vitt eller rött, en öl eller vatten. Det kostar 5.95€! Och när du ber om notan och den kommer så blir man bjuden på ett litet glas brandy eller likör. De ni krögare där hemma i Vinterlandet, skit ner er här hänger ni inte med och en sådan här liten fin middag skulle säkert gå loss på ett par hundra där hemma.

Maten här nere är ett kapitel för sig själv. Några av mina vänner, Peter och Mona har räknat ut att när man handlar livsmedel så ligger priserna på ett totalt månadsinköp för två personen ungefär 30% lägre än hemma i Sverige. Snackar vi sedan om priserna ute på restauranger så finns det ju flera varianter att välja på både dyra och billiga precis som där hemma. Men generellt så är det ofta betydligt billigare att även äta ute här nere. Kolla bara på tre rätters här ovan. Räknar vi som kronan så skulle det bli 59.50 (fast det blir ju mindre) och det får du banne mig inte en halv flaska rött eller vitt för på krogen där hemma. Skall du sedan ha förrätt, varmrätt och dessert + en liten brandy med notan! Glöm det. Nu har vi passerat 200 kronors strecket med god marginal. Handen på hjärtat, du får ju inte ens en dagens lunch eller en hamburgermeny för det priset. Heja -Gran China- jag har ätit runt hela matsedeln men jag älskar er ändå!
pappa B
Skicka en kommentar