lördag 21 juni 2008

Flera miljoner bitar att hålla reda på

Kolla här! "Skogarnas Konung" blir invald av den store hövdingen "Fisande Tjuren" och pryder sitt huvud med en svart korpfjäder. Pappa B tittar stolt på den hemliga ritualen. Var fjädern finns nu, en vecka senare det vet nog bara kvinnan som sköter städningen i hemmet.

Det här passade henne bättre. Pinnbröd går alltid hem och pappa B fick även smaka det som var mest bränt. Men vadå? Med en dansk öl slinker även brända bullar ner. "Skogarnas Konung" tog en tur bland indianerna och passade på att köpa en fjäder och samtidigt bli medlem i Legostammen, förmodligen en av världens största indianstammar idag efter USAs utrotande av originalen. Ugh, store hövding. Sitting Bull satt och bevakade parken. En fantastisk staty gjord av ett par miljoner Legobitar. Pappa B och "Skogarnas Konung" är mycket imponerad och utbringar ett fyrfaldigt leve för parken som fyller 40 år. Kvinnan var också impad av byggnaderna och statyerna medan "Prinsessan" hellre ville sväva runt i de mest våghalsiga karusellerna. Så det kan bli!
Här höll det på att bli kaos. En liten kille hoppade över staketet och tog sig en promenad bland alla slott och hamnar. Försökte plocka med sig några grejer hem men det misslyckades, tack och lov. Irriterade storasystrar stod och skrek och som tur var så kom det inga vakter i det ögonblicket för då hade nog hela semesterkassan rykt all världens väg.

Detta var det bästa med hela Legoland, originalet, alla hus och miljöer som byggts upp med Legobitar. Detta var även "Skogarnas Konungs" favoritmål. Han och jag strossade runt här halva dagen och förundrades över alla bilar, båtar, slussar och broar. Sitting Bull impade också på oss som gillar kolliboysare och indianer.

Hej vad det går. Exakt innan allt vatten slog in över kanoten nöp jag till. Tyvärr var kanoten så konstruerad att allt vatten flög ut åt sidorna och mycket lite hamnade på dem som satt i. Tacka vet vi Flumeride på Liseberg, där blir man rejält blöta. Fast visst är det roligt ändå, om man är 9 och 11 år, och inte bangar för lite vaten.

Givetvis skulle man retas lite med fadern och hans yrke när man kom innanför portarna till Legoland. Flankerade Legofotografen och bilden var klar. Pappa B fick även ställa sig bredvid kollegan och flina stort, men den bilden kan man inte lägga ut på nätet.

När man är i Danmark skall man flyta omkring. Här passar trollen på att utnyttja Scandics pool. Vi hade köpt en paketresa där två hotellnätter på Scandic Hotel i Silkesborg inkl frukost samt två entréer till Legoland ingick + båtresan givetvis. Kanon bra alternativ och ett mycket trevligt hotell. Slitet, men fullt med aktiviteter för trollen. Jag tog mig en pilsner och satt och tittade på. Kvinnan lurade i vassen för säkerhets skull. En annan kan ju inte simningens ädla konst utan endast halva dykarkonsten - komma ner men inte upp-

Inga kommentarer: