onsdag 16 juli 2008

Gänget det verkligen svänger om...

Alla göteborgare, turister, invandrare och annat löst folk. Åk ut på en kryssning med MS Trubaduren. Den som inte passar på att göra detta tycker jag verkligen är lite vrickad. Vilken fantastisk fin resa. Supermat, personal som fick havet att framstå som ett litet badkar jämförd med de svallvågor de laddade upp med ombord. Kaptenen, Peter Harrysson, iförd guldgaloner hälsade välkommen och sedan tuffade vi iväg ut i Göteborgs södra skärgård. En kort resumé över vad som fanns att beskåda på vägen ut genom hamnen och mot öppet hav stod kaptenen för, medan servisen tog upp drickabeställningarna. Fyra, snabba, duktiga två tjejer och två killar, med glimten i ögat och kristall i strupen. Ridån drogs bort och framför oss stod ett dignade bord med färska havskräftor, musslor, krabbklor och helt fantastiska räkor. Ost, smör och bröd fanns givetvis också för de som behagade.

Då brakade det loss. Plötsligt förvandlades den ena efter den andra av serveringspersonalen till fullfjädrade artister av mycket hög klass. Pelle Larsson, dragspelande sjömatros som hade samplat och satt ihop den musikaliska resan är värd en extra applåd. Att han sedan drog "Livet i Finnskogarna" så att Calle J själv hade blivit avundsjuk gör inte saken sämre, och styrde både ljud och ljus är en prestation bara den.
Kaptenen Peter Harrysson (inte den runde som sjunger) satt trygg på bryggan och vippade på sitt lilla joystick och kryssade lekande lätt mellan klippor och skär. Vinden tog i men de kalla vindarna hade inte någon chans att slå igenom värmen inne i kajutan. Stämningen i topp och detta är ett måste om ni bor i Göteborg, eller skulle göra som jag, ta fel buss och hamna här i alla fall. Skärgårdslinjen i Göteborg & Bohuslän kan stolt hissa företagets flagga högst upp i masten. Det här kommer pappa B att göra om. (www.skargadslinjen.se)
pappa B

Inga kommentarer: