fredag 25 juli 2008

Trånga gränder och mysig miljö...

Men idag är detta ett minne blott. För 15 år sedan var vi ett gäng pressfolk som åkte ner till Amunecar i Spanien. Ett nytt område som skulle intressera skandinaviska turister. En spansk pärla visade det sig. Inte några långa sandstränder, men en genuin spansk miljö där fiskarna kom in med sina fångster, lagade sina nät och det lilla torget hade allt som behövdes för att överleva. Det var bara en dryg timmes bilfärd så kunde man kasta snöbollar på varandra eller åka skidor i Sierra Nevada. Ner och bada i medelhavet på eftermiddagen och om man önskade så kunde man ge sig iväg till Alhambra, mosaikstaden., det tog inte heller lång tid.
Så här såg det ut om man tog sig en bit upp i bergen ovanför själva staden. Här var gatorna trånga, ett glas rött, av husets vin fick man för 4-5 kronor. I en del av byarna var gatorna både smala och så branta att man hade satt upp skyltar hur man skulle sätta fötterna för att inte ramla.

För några år sedan körde jag förbi Almunecar på väg till Granada. Ingenting av det vackra fanns kvar. Jo klippan ute i havet, fiskarhustruns monument den stod där, förmodligen bara rörd av väder och vind. Resten var borta och stora hotell reste sig rakt upp i skyn och av det lilla mysiga torget syntes inte ett spår.
Det var bättre förr!
God natt alla mina vänner, skall nu undersöka var i Stockholm man kan köpa Gäsene Kräftost till en mycket god vän, lj-media.
pappa B

Inga kommentarer: