onsdag 27 augusti 2008

Fantastiskt vackert, eller hur?

Den här bilden tog jag 1963 upp på Nordkap. Nu, 45 år senare har vi bestämt att nästa års semester kommer att gå dit upp igen. Igen, ja faktiskt så var kvinnan och jag uppe där 1983. Jag själv har varit där fem gånger och hör och häpna -alltid haft vackert väder. Men 1983 var det som att krypa in i en säck. Vi såg knappast varandra och det var rena turen att jag inte åkte hem med någon gnällig Italienska utan fick rätt unga och vackra tjej med mig hem igen.

Nästa sommar planerar vi att hyra en husbil och göra en riktigt norrlands och Norge turné. Besöka Porjus så att trollen får se var pappa är född och gjort sina första bus. Kolla upp graven där farfar och farmor ligger begravda och så bär det iväg direkt upp till Nordkap. Hemresan blir nog lite hackig då vi hade tänkt besöka äldsta och greven på vägen ner.

Född mitt bland nationalparkerna!
De flesta jag möter, som hör att jag är född i Lappland undrar om jag fotograferar mycket djur och natur. Icke sa Nicke, men jag är vansinnigt avundsjuk på alla våra svenska, mycket duktiga naturfotografer. Själv har jag inte tålamod att ligga i ett dike timmevis för att se en blomma slå ut. Då sitter jag hellre och väntar på ett café i Paris medan modellen byter om.
Men...jag har försökt smyga mig på några fåglar en gång i tiden. Visserligen var det tamhöns, inomhus i hönshuset och jag bakom fönstret. Kolla här vilken djurbild jag sköt.


Kanske inte så dramatisk som en del björnbilder man sett, men ändå. Hönorna framlevde sina dagar i småland hos kvinnans moster. Huruvida de lever och frodas idag, eller om de numera blivit jordförbättring kan jag inte förtälja.

Vår lilla viking "Skogarnas Konung" missade dagens kanotutflykt och var väldigt deppad för detta. Han däckade redan i går kväll och har man 38,9 i feber på morgonen då blir det inga kanotutflykter hur mycket det än svider i det lilla äventyrshjärtat.
Just nu ligger han med en fuktig grön handduk över huvudet och lyssnar på en talbok.
"Prinsessan" har jagat iväg till en av sina kompisar och kvinnan är på hemväg. Själv skall jag fotografera två fd. topplirare i fotboll. Tvillingsjälar som skall hamna i det nya fotbollsmagasinet -Martha-. Landets största tidning för damfotboll -Nya Mål- har bytt namn och ansikte. Skall bli spännande att se det första exemplaret. Glöm inte paraplyet!
pappa B

4 kommentarer:

cornelia sa...

Lappland vill jag också besöka en vacker dag. MEn du, du har rätt, jag kan inte heller sitta stilla och titta på en blomma. Heller sittar jag och väntar på mina modeller som du.....eller kolla in i sminkrummet och titta på förvandlingen. Då händer det något inom kort. Vad.....sitta 3 timmar för att titta på en fågel....inte för den lilla sicilienskan.

LJ Media sa...

Lappand är fint. Men om ni ska bila till Nordkap, varför inte åka Hurtigruten söderut? I varje fall en liten bit. Nordnorge är vackert sett från sjösidan, jag lovar!
Ha det gott så ses vi säkert i vimlet.

Anonym sa...

hej pappsen.Jag är har kommit hem nu.Kommer inte att jobba på ett tag men vi hörs väl ändå.Jag ringde dig idag för Antonio ville träffa Elis.Men du svarade inte så han skriver en liten rad till Elis här istället. Hej Elis.Har du kryat på dig?Kanske kan vi leka någon dag i veckan.hejdå.

Pappa B sa...

Mina vänner vad kul att ni visar upp er här på sidan. Jennie, hoppas att du kryar på dig själv och hälsningen från Antonio är framförd. dessvärre ligger junior fortfarande under täcket.

LJ din gamle berguv. Håller med att det skulle sitta fint med en Hurtigruttentur, fast det blir svårt att genomföra. Dessutom vill jag jobba om jag skall ta en resan. Här är det semester och jag skriver förmodligen inte en enda rad mer än svamel här på bloggen. Skall du med till Dorint i september? Jag blir nog tvungen att backa ur som det ser ut i dag.

Cornelia din lilla gottegris. Vi är sannerligen stöpta i samma form du och jag. FAst turligt nog har jag fått pinne och saknar bucklir på framsidan. I övrigt är vi nästan tvillingar fast du är snyggare förståss.